HER YERDE İŞKENCE

Hergün ülkenin dört bir yanından gözaltı haberleri geliyor.
Hak arayan, şu veya bu uygulamayı protesto eden hemen her eylem, gözaltıyla sonuçlanıyor.
Gözaltı demek ise bu ülkede işkence demek.


Seda Kaya’ya İŞKENCE


Seda Kaya adlı bir devrimci, “adli kontrole uymadığı gerekçesi ile” gözaltına alındı.
Yakalama ve gözaltı işlemi, siyasi şube polisleri tarafından yapıldı ve Kaya, Vatan Emniyet Müdürlüğü adlı işkencehaneye götürüldü. Halkın Hukuk Bürosu tarafından yapılan açıklama, gözaltının devamını
şöyle anlatıyor: “Müvekkilimiz… Gözaltına alındığı sırada işkence görmüş elmacık kemiğine darbe almıştır, doktor muayenesi sırasında elmacık kemiğinin kırık olduğu bildirilmiştir.” Elmacık kemiği kırılmasına rağmen kontrole gittiği Haseki Hastanesi suratında çizik bile olmadığı yönünde rapor hazırlanmış. İşte işkenceciler ile suç ortaklığı yapan doktorların yüzünde çizik bile olmadığı yönünde rapor hazırladıkları Seda Kaya’nın yüzünün hali:


Kaya’nın Arkadaşına İŞKENCE


Seda Kaya gözaltına alındığında yanında bir arkadaşı vardır.
İşkenceden o da payını alır:
“Sadece yanında bulunduğu için işkence ile gözaltına alınan arkadaşı M. Güneş yerde dakikalarca tekmelenmiştir. Kafasının arka kısmında kızarıklık ve kafatasında şişlik mevcuttur.Ayrıca kaburgalarında
kırık şüphesi bulunmaktadır.” (Halkın Hukuk Bürosu açıklamasından)

Yüksel Direnişçilerine İŞKENCE


Yüksel direnişinde öncek gün gözaltına alınan Merve Demirel ve İlker Işık’a gözaltı sırasında işkence yapıldı. Demirel ve Işık’ın vücudundaki işkence izleri belgelendi.

İzmir’de Gözaltına Alınanlara İŞKENCE


Diyarbakır, Van ve Mardin belediye başkanlarına yönelik kayyum kararlarını protesto etmek için 22 Ağustos’ta İzmir adliyesi önünde basın açıklaması yapmak isteyenlere polis saldırdı.
ÇHD genel sekreteri, İzmir şube yönetici ve üyeleri ile ÖHD üyesi 26 avukat ve bir de basın emekçisi İŞKENCE ile gözaltına alındı.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.