Brüksel’de “Adalet İstiyoruz” Mitingi Düzenlendi

Avrupa Halk Cephesi tarafından 22 Ağustos Perşembe günü saat 12.00 ile 15.00 arası Avrupa Birliği binalarının bulunduğu Schuman Meydanı’nda “Adalet İstiyoruz” mitingi gerçekleştirildi. Yapılan eylemle, “Türkiye faşizminin baskılarına, tutuklama terörüne, Avrupa Birliği’nin faşizmi destekleme politikalarına karşı Adalet istemeye devam edeceğiz” vurgusu yapıldı. Eylemde açılan pankart ve dövizlerle Grup Yorum üyelerinin 97 gündür açlık grevinde oldukları, faşizmin oyunlarına rağmen halkın avukatlarına onlarca yıla varan cezalarla teslim alınamadığı ve adalet için mücadele etmeye devam edecekleri vurgulandı.

Avrupa Halk Cephesi ve Avrupa Direnişler Meclisi’nin çağrısı üzerine, Avrupa Birliği’nin kurumlarının yer aldığı Brüksel’deki Schuman Meydanı’nda bir araya gelen kitle burada Fransızca, Türkçe ve İngilizce açtığı döviz ile pankartlarla ve taşıdığı kızıl bayraklarla Adalet istediklerini vurguladılar. Burada yapılan konuşmalarda, Türkiye’de devrimci-demokrat kurumların basılarak talan edildiği, halkın sanatçılarının, halkın avukatlarının baskı ile işkence ile tutuklandığı ve baskılar altında tutsak edildiği belirtildi. Grup Yorum üyelerinin 97 gündür baskılara, tutuklamalara, baskınlara ve başlarına ödül konulan devrimcilerin ve üyelerinde üzerinde olduğu listelerin iptali için, devam eden hukuksuzca soruşturma ve davaların iptali için bedenlerini açlık grevine yatırdığı bildirildi. KHK terörü ile onbinlerce emekçinin işinden edildiği, açlığa mahkûm edilirken, Ankara Yüksel Caddesi’nde 1000 günü aşan bir direnişin sürdüğü aktarılarak, direnmeden hiçbir hakkın elde edilemeyeceği belirtildi. Yaşanan zulme karşı adalet haykırışlarını 22 Ağustos günü AKP’nin baskıcı politikalarının destekçisi AB’nin başkenti Brüksel’de haykırmak için toplandıklarını vurgulayarak, gerek Türkiye’de, gerek ise Avrupa’da olsun Asya’dan Ortadoğu’ya kadar haksızlığa karşı mücadeleyi yükselterek Adalet istemini haykırmaya ve duyurmaya devam edeceklerini söyledi. 

Avrupa Direnişler Meclisi ise İngiltere, Fransa, Avusturya ve Almanya’da açılan soruşturmalara, oturum hakları için direnişlerin devam ettiği ve direne direne oturum haklarının geri alınacağı, Avusturya devletinin soruşturma terörünü püskürtüleceği vurgulandı.
Avrupa devletlerinin baskılarına, tutuklama terörüne de boyun eğmeyeceklerini söyleyen Halk Cepheliler söylenen türküler, direniş marşları ve atılan sloganlarla eylemine son verdi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.