Ali Osman Köse’ye Kanser Teşhisi Konuldu! DERHAL SERBEST BIRAKILMALIDIR!

Hayatının 38 yılını tutsaklıkta geçiren devrimci tutsak Ali Osman Köse’nin avukatları, kendisi ile yaptıkları görüşmede kanserli olan sol böbreğinin tamamının alınacağı, kanserin diğer organlara bulaşıp bulaşmadığının ameliyattan sonra belli olacağını öğrendi. Halkın Hukuk Bürosu avukatlarının yaptığı açıklamada ölüm riskinin çok yüksek olduğunun altını çizdi.

Ameliyat olduktan sonra bir süre hastanede kalması gereken Ali Osman Köse’nin refakatçi talebi de doktor tarafından kabul edilmedi.

Bir çok rahatsızlığı bulunan Ali Osman Köse’nin hali hazırda kendi başına hayatını devam ettirmesi mümkün değil iken, ameliyat sürecini refakatçisiz geçirmesi mümkün olmadığı belli iken hastahane yönetimi bu süreci refakatçisiz geçirebileceğini iddia ediyor.

Halbuki Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Kurulu’nun yazdığı raporda Ali Osman Köse’nin tek başına 5 m dahi yürüyemeyeceği, ciddi hatırlama zorluğu çektiği, hiper tansiyon, diyastolik fisfonksiyon ve bliteran bismetri gibi bir çok rahatsızlığı olduğu bildirilmişti.

HHB yaptığı açıklamada “ Tüm bu hastalıkların yanında ağır bir ameliyat geçirecek müvekkilimizin yanına refakatçi verilmemesi; tecritin, işkencenin hastanede dahi kesintisiz bir biçimde sürdürülmek istendiğinin bir kanıtıdır” dedi.

Ayrıca HHB açıklamasında Ali Osman Köse’nin derhal tahliye edilmesi, kanser tedavisinin dışarda sürdümesinin sağlanmasını istedi.

HHB’nin yaptığı açıklamayı yayınlıyoruz:

Sosyal ağlarda paylaşın