İşgalcilere Karşı Silahlı Direniş Çağrısı

Suriye’nin Deyr ez-Zor ilindeki aşiretler, bir konferans düzenleyerek tüm işgalci güçlere karşı silahlı direniş çağrısı yaptı.

Lübnan’dan yayın yapan el-Meyadin televizyonunun haberine göre Deyr ez-Zor ilindeki aşiret liderleri, pazartesi günü bir konferans düzenleyerek Suriye devletine ve ordusuna bağlılıklarını bildirdi.

Habere göre başta Amerika olmak üzere Suriye topraklarındaki yabancı işgalci güçlerin  askeri varlığına karşı silahlı direniş çağrısı yapıldı.

Konferansın sonuç bildirinde Amerika ve Türkiye’den “işgalci güçler” diye söz edildi ve “işgalcileri ve onların piyonlarını Suriye topraklarından çıkarmanın tek yolu silahlı direniştir. Suriyeli aşiretler, işgalci güçlerin bulundukları bölgelerdeki aşiretlere silah ve lojistik destek vermeye hazırdır” denildi.

Sonuç bildirisinde ayrıca şu ifadelere yer verildi: “Aşiretler, Suriye’nin temelini oluşturmaktadır. Birbirinin yanında Suriye topraklarının bütünlüğünü ve milletin birliğini savunmaktadır. Suriyeli aşiretler, ülke topraklarının işgalcilerden kurtarılması için Suriye ordusuna yardım etmeye hazırdır.”

Sosyal ağlarda paylaşın