Hırsıza, mafyacıya, tecavüzcüye değil işini isteyen Nuriye Gülmen’e KAFESLİ ARAÇ DAYATMASI

Nuriye Gülmen yazdığı mektupta mahkemeye gitmesi için getirilen kafesli araca binmediğini ifade etti. Hapishane görevlileriyle yaşadığı tartışmayı Cumhuriyet gazetesine gönderdiği mektupta anlatan Gülmen, şu ifadeleri kullandı: “O gün, telefon günüydü. Annemle kardeşimin duruşma için İstanbul’a geldiklerini öğrendim. Şaşırdım ve çok sevindim… Kapıda kafes şeklindeki kabinleri olan ringi görünce heyecanım içime sığmayan bir öfkeye dönüştü. Kafes ringe binmeyeceğimi söyledim ve değiştirilmesini istedim. Jandarma komutanı kadın ‘binmezsen binme’ keyfiyetindeydi. Binersen duruşmana gidersin, binmezsen hücrene dönersin. Tek yapabildiği beni duruşmaya gitme hakkımı kullandırmamakla tehdit etmek. Devletin, ‘nedamet getirin’ diye siyasi tutsakların önüne kafesi koyarken kullandığı araçlardan biri o. Tartışma sonuç vermedi. İlk duruşmama katılamadım.” 

OHAL bahanesi ile bir gece çıkartılan KHK ile işi elinden alınan yüzbinlerce emekçiden biriydi ancak tüm ülke hatta tüm dünya Nuriye Gülmen’i tanıdı.

İşini istemek için Yüksel caddesine çıktığında, KHK ile haksız hukuksuz bir şekilde işleri ellerinden alınanların sesi oldu.  Milyonlara umut oldu. Bu yüzden AKP faşizmi susturmak için her türlü yönteme başvurup sonuç alamadıktan sonra hapse attı. Tabi suçu da belli: Terör örgütüne üye olmak. AKP’nin politikalarına karşıysan ve politikalarını bozuyorsan yafta hazır: Terörist!

Hırsız, mafyacı, dolandırıcı, tecavüzcü, uyuşturucu baronları neredeyse özel araçlarla mahkemelere getirilir ülkemizde. Mümkün mertebe ceza verilmez. Ön kapıdan girer arka kapıdan çıkarlar. Ya da ödül gibi cezalar verilir.

Azılı bir katil değil Nuriye Gülmen. Mafyacı değil, çeteci değil, hırsız değil, dolandırıcı değil, ihaleci müteahhit değil.  Bir akademisyen. Onurlu bir emekçi. Bir Devrimci. AKP faşizmi neden işten attığını hala söyleyemiyor! Susturmaya çalışıyor bunun yerine. Susturmak için de hapse attı. Dışarda adaletsizliğine boyun eğdiremediği Nuriye Gülmen’i içerde de adaletsizlikle teslim almaya çalışıyor. Tek bildiği, uzman olduğu tek konu adaletsizlik çünkü. Adaletsizliğiyle halkın onurlu evlatlarını teslim alamıyor ama. Her yerde adaletsizliğine direnenler çıkıyor…

Sosyal ağlarda paylaşın