AKP Şirketleri İçin Kamulaştırma!

AKP iktidarı, kendi yandaşı olan şirketlere iş çıkarmakta başında beri çok yaratıcı… Yol inşaatları da AKP yağmasının en önemli biçimlerinden biri. Önceki gün Recep Tayyip Erdoğan, İzmit-Kandıra yolu çalışmaları kapsamında Sakarya ve Kocaeli’deki bazı taşınmazları kamulaştırma kararlarını imzaladı. Karar 21 Mart günkü Resmi Gazete’de yayımlandı.

Resmi Gazete’de Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre; İzmit Çayırköy, Ş.Çayırköy, Yassıbağ, Çubuklu Bala, Çubuklu Osmaniye, Kısalar ve Sarışeyh mahalleleri ile Kandıra Pirceler, Akçakese, Kocakaymaz, Topluca, Kırkarmut, Dalca, Yusufça, Çakırcaali, Süllü ve Akdurak mahallelerinden projeye denk gelen yerler acele kamulaştırılacak. Bu sınırlar içinde yer alan bazı taşınmazlar ve üzerindeki eklentilere Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından el konulacak.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Kararı ile Sakarya’nın Akyazı ilçesi sınırları içerisinde bulunan bazı taşınmazların da, Akyazı Yahyalı Duble Yol Projesi’nin gerçekleştirilmesi amacıyla Akyazı Belediye Başkanlığınca acele kamulaştırılması sağlanacak.

Tekeller istiyor, AKP “kamu mallarını” SATIYOR. Yine tekellerin ihtiyacı için gerek duyulursa, bu kez halkın arazilerine, binalarına el konuluyor. Yeter ki tekeller kazansın… Yeter ki AKP şirketleri köşeyi dönsün! Tayyip Erdoğan’ın “cumhurbaşkanı” sıfatıyla attığı tüm imzalar buna hizmet ediyor.

Sosyal ağlarda paylaşın