ADALETSİZLİK HER YERDE! AVRUPA EMPERYALİSTLERİNİN KORONA ADALETSİZLİĞİ! AB Açıklaması: “Para bizde, aşıları da biz alırız!”

İlaç tekelleri harıl harıl aşı üretiyorlar. Korona pandemisi sürecinde, ilaç tekelleri, kazanç oranında silah tekellerini, petrol tekellerini geride bırakıyorlar.

Üretilen aşıya bütün dünyanın ihtiyacı var; çünkü pandemi her yerde.

FAKAT, “aşı bulundu” açıklaması yapıldığından bu yana, üretilen aşının büyük miktarını zengin emperyalist ülkeler alıyor.

Nüfus oranlarıyla, aşı dağıtım oranları birbiriyle tamamen ters.

Parayı veren düdüğü çalar diyor emperyalist tekeller.

Parası olmayan ölsün! diyor emperyalizmin sağlık politikası.

Son olarak Avrupa Birliği adına yapılan açıklama, bir UTANÇ açıklaması niteliğinde.

vrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, yaptığı açıklamada ABden yoksul ülkelere Kovid-19 aşılarını gönderemeyeceklerini söyledi.

Alman basınına konuşan Ursula von der Leyen, AB’den şu an için yoksul ülkelere aşı gönderilmemesine ilişkin, “Üye devletlerden aşıları kendilerinin alması için çok fazla baskı var açıklamasında bulundu.

Von der Leyen, ABnin aşıyı doğrudan diğer ülkelerle paylaşma mekanizması ancak ABde daha iyi bir üretim durumuna sahip olduğumuzda başlayacaktır dedi.

Avrupa Birliği, şu ana kadar önde gelen Kovid-19 aşı üreticilerinden yaklaşık 2.6 milyar aşı dozu sipariş etti, mart ortası itibarıyla AB’ye üye 27 ülkenin tamamına yaklaşık 70 milyon doz aşı teslim edildi.

Onlardan, Avrupa emperyalistlerinden arta kalan olursa, onlar da artık Afrika’ya, Asya’ya verilecek!

Emperyalizmin adaleti bu!

Sosyal ağlarda paylaşın