Cemevi Yöneticisi Şimal Deniz 1 Yıldır Tutsak!

Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri (PSAKD) Sarıyer Şubesi yöneticilerinden Şimal Deniz, yaklaşık 1 yıldır tutsak. Şimal Deniz, Alevi halkının inancını ve örgütlenmesini savunduğu, AKP iktidarının Alevi politikalarına karşı çıktığı için tutuklandı.

Şimal Deniz, AKP iktidarına biat etmediği, iktidarın kurduğu Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nın kapatılmasını istediği ve Suriye’de Alevilere yönelik katliamların son bulmasını savunduğu için tutsak edildi.

Deniz’in tutukluluğu 11 aydır sürüyor.

“ŞİMAL DENİZ’E ÖZGÜRLÜK!” KAMPANYASI SÜRÜYOR

Şimal Deniz’in demir parmaklıklar ardında tutulmasına karşı cemevi üyeleri ve yoldaşları “Şimal Deniz’e Özgürlük!” kampanyasını sürdürüyor.

Kampanya kapsamında çeşitli şehirlerde ve alanlarda imza ve bildiri çalışmaları yapılıyor.

9-16 Ağustos 2026 tarihleri arasında düzenlenen Hacı Bektaş Veli Anma Etkinlikleri’nin ilk gününde, Şimal Deniz’in özgürlüğü için 78 imza toplandı, 100’ün üzerinde bildiri dağıtıldı.

2-9 Ağustos 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerde ise 50 imza toplandı.

Şimal Deniz’in özgürlüğü için mücadele sürüyor.