“30 Saniye Geç Saldırsanız Ölmezsiniz”

Halka düşmanlık ile halk sevgisinin 970 gündür her gün iki kez karşı karşıya geldikleri yerdir Yüksel caddesi. Her gün halk düşmanlıklarını gösteren örneklere yenilerini ekliyor karanlığın bekçileri.

970. günlerinde, 11 yaşında öldürülen Rabia Naz’ın babasına 9 yaşındayken yazdığı çok anlamlı mektubu okumak istedi Yüksel direnişçileri. Ama halk düşmanlığıyla gözleri karartılmış polis hemen aldığı emri uygulamaya koyuldu. Ne anlatmaya çalıştığına bile dikkat etme gereği duymadılar yine.

“Burada ölmüş bir çocuğun mektubu var. Rabia Naz’ın babasına yazdığı mektup. 30 saniye geç saldırsanız ölmezsiniz. ” diye başladı konuşmaya Nazan Bozkurt. Ama yine saldırdı polis.

Saldırdıkça daha fazla teşhir oluyor halk düşmanları. Evet 30 saniye bile tahammülleri olmaz; eğer gerçek haykırılıyorsa o 30 saniye içinde. 30 saniye bıraksa neleri neleri anlatmazki yüreği halk ve vatan sevgisiyle dolu biri. Hakkın, haklının sesiyse 30 saniye değil 3 saniye bile korkutur zulmün bekçilerini.

30 saniye konuşabilmek için bedel ödeyen Yüksel direnişçisi Nazan Bozkurt sorularımızı cevapladı:

Rabia Naz Giresun’un Eynesil ilçesinde 12 Nisan 2018’de şüpheli bir olay sonucu yaşamını yitirdi. 11 yaşındaydı.

Olay tarihinde evinin önünde yaralı bulunup kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın intihar ettiğini söylediler ve kayıtlara öyle geçtiler. Babasının kendi olanakları ile üzerine gitmesi ile olayın gerçek yüzü açığa çıktı. Sonrasında Rabia Naz’ın ölümünün ardında bazı siyasi isimlerin bulunduğu ve olayın üstünün örtülmeye çalışıldığı ortaya çıktı.

11 yaşındaki kızının intihar etmesinin mümkün olamayacağını her yerde dile getirdi. Sonunda olayın yüksekten düşme değil üzeri siyasilerce kapatılmak istenen bir trafik kazası olduğu gerçeğini açığa çıkardı Şaban baba.

Bir televizyor programında “Olay yüksekten düşme değil, bir trafik kazasıdır. Tanık komşular da siyah bir Doblo’ya işaret ettiler. Olay yeri inceleme ekiplerinin olay yerinde video kaydı yapmadıklarını görüyoruz. Savcılık makamı, o Doblo araçla ilgili hiçbir çalışma yapmadı” diyen baba Şaban Vatan’ı susturmak için akıl hastanesine bile kapatmışlardı. Nasıl bir zulümdür? Bir çocuk trafik kazasında ölüyor. Ve kazayı yapan kendilerinden olduğu için olay örtbas edilmeye çalışılıyor. Kızın babasını akıl hastanesine kapatıyorlar.

Yüksel direnişçileri bu zulmü anlatacaktı. 9 yaşındaki küçücük yavrunun aynı yaştaki çocukların yerine koyduğu kısacık bir mektuptu okumak istedikleri. Korktular. Korkarlar. İyiden güzelden yana ne varsa korkutur onları…

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.