Çaresiz Değiliz! – HFG’de tedavi gören bir uyuşturucu bağımlısının ailesi ile röportaj

Ülkemizde ve Avrupa’da uyuşturucu kullanımı halkımızın en önemli problemlerinden biri haline geldi. Bu konuda uzun süredir çalışma yürüten ve uyuşturucuya karşı mücadelede başarılı olan bir kurum var. HFG, Hasan Ferit Gedik Uyuşturucuyla Savaş ve Kurtuluş Merkezi.

Çocukları HFG’de tedavi gören bir aile ile yaptığımız röportajı yayımlıyoruz.

UYUŞTURUCUYA KARŞI MÜCADELEYİ GELİŞTİREN DEVRİMCİLER VE DEVRİMDİR.

Çünkü sadece devrimcilerin, halkı emperyalizme, faşizme ve onların uyuşturucu çetelerine, kartellerine karşı örgütleme olanağı vardır.

Sadece devrimciler, uyuşturucuya karşı savaşıyor. Hasan Ferit Gedik Uyuşturucuyla Savaş ve Kurtuluş Merkezi, halk kurtuluş mücadelesinin çok önemli bir alanıdır. Uyuşturucu batağındaki gençlerimize uzanan el, gençlerimizin uyuşturucu batağına düşmesinin nedeninin mevcut sistem olduğu gerçeğini gösteren okuldur HFG merkezi. Emperyalizm çelişkilerin en derin olduğu yerlerde uyuşturucuyu daha da çok yaygınlaştırıyor. Yoksul bıraktıkları, sömürdükleri halkları susturmayı ve doğru düşünmelerini uyuşturucuyla engellemeye çalışıyorlar. Çünkü susmayan ve sorgulayan bir halk onlar için bir tehlike oluşturuyor.

Ä°lgili resim

Uyuşturucu ve Kumara Karşı Mücadele Merkezi-HFG

HFG halkın kurumudur. Uyuşturucuya karşı mücadele ettiğini söyleyen yüzlerce kurum var Avrupa’da. Onların ellerinde olan imkanlar HFG de bulunmuyor. Ama buna rağmen bu mücadelede başarısızlar. Çünkü onlarda ruh, sevgi, güven yok. Onlar bağımlı insanlarımıza müşteri gözü ile bakıyorlar, iş gözü ile bakıyorlar. Onlar sözde terapi yapıyorlar, sanki karşında duvar var. Bir duvar kime yardımcı olabilir. Kapitalizmin rehabilitasyon merkezlerinde çalışanların çoğu öyle. Onları gördüğünüzde bırakacak olsanız dahi bırakamazsınız uyuşturucuyu.

Emperyalizm bu bataklığı kendi yaratmıştır, halkın bu bataklığın içinden dayanışma ve değerlerimizle çekip kurtarabileceğini söyler HFG. Çünkü biliyoruz ki bunu ancak bu sistemi onaylamayan, uyuşturucu, kumar ve bu sistemin yarattığı tüm bağımlılıklara karşı mücadele edebilenler başarabilir ancak!

Bağımlılığa karşı mücadele etmek için diplomaya gerek yok, bilgi, birikim, tecrübeyi bu dünyada hızla kazanıyoruz.

HFG Uyuşturucu ile Savaş ve Kurtuluş Merkezi, ülkemizde ise Sultangazi İlçesi-Gazi Mahallesi’ndeki Büyük Şehir Parkı’nın içindeki Eski Nikah Salonu’nun Gazi Mahallesi halkı tarafından işgal edilerek tedavi merkezine çevrilmesiyle, 15 Temmuz 2014 tarihinde açılışını yapmıştır. Tedavi Merkezi, 31 Ağustos 2017 tarihinde AKP polisi tarafından işgal edilerek kalekola çevrilmiştir.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.