129ab Davası Devam Etti. Haftaya Ertelendi

129ab davası 28 ve 29 Kasım günleri görülmeye devam etti. 28 Kasım günü savcılığın İhsan Cibelik’in tedavi hakkı ve Serkan Küpeli’nin tutuksuz yargılanması ile ilgili görüşünü mahkemeye sunacağını söylemesinin ardından bugün yani 29 Kasım’da devam eden duruşma kısa sürdü. Hukuksuz bir şekilde Özgül Emre, İhsan Cibelik ve Serkan Küpeli’nin tutukluluk halinin devamı ile sürdürülen davada bugün de bir gelişme yaşanmadı. Gelişme yaşanmadı çünkü yine mahkeme 1 saat kadar sürdü. 28’inde mahkeme bir gün sonra saat 10.30’da devam etmek üzere bitirilmesinin ardından bugün mahkemenin sadece 1 saat sürmesi tepkilere yol açtı.

1 saat boyunca sadece dijital verilerin delil olarak kullanılabileceğine dair mahkemenin avukatlara verdiği cevap okundu. Okunan cevapta Özgül Emre’nin evinde bulunan bilgisayarlarda yapılan incelemelerde Özgül Emre’nin DNA’sına rastlandığı söylendi. Mahkemenin Özgül Emre’ye ait bilgisayarda kimin DNA’sına rastlamayı düşündüğü ise merak konusu oldu.

Aylardır her seferinde mahkemenin uzaması için özel çaba sarfettiğini söylemek için bugüne kadar yaşananlara bakmak yeterli gelecektir. “Mikrofon kırıldı”, “bir toplantımız var”, “önemli bir seminere katılacağız” gibi ipe sapa gelmez gerekçelerle mahkeme sürekli olarak ertelendi. Bunu yapma sebebi sadece mahkemeyi katılımı engellemek, uzaklardan gelmelerin önüne geçmek, işkenceye çevirmek değil.
Bu keyfilik 4 kişinin sürdürdüğü açlık grevine karşı da yapılıyor. 4 kişi açlık grevindeyken olan bu ertelemeler yapılan adaletsizliğin ve keyfiliğin boyutunu gösteriyor. 257 gündür açlık grevini bilen mahkeme heyeti davayı erteleyerek yaşanabilecek olumsuzluklardan sorumlu olacağı geçen haftaki duruşmada avukatlar tarafından dile getirilmişti.

EDALARIN KATİLİ OLMAYIN!

Mahkeme sonrası yapılan açıklamada mahkemede yaşananlar anlatıldı.
GHA’nın da canlı yayın yaptığı açıklamada 257 gündür süren açlık grevi varken 1 hafta ertelenmesine tepki gösterildi. “sizin aceleniz olmayabilir ama bizim acelemiz var. Gırtlağından 257 gündür lokma geçmeyen kardeşlerimiz var. Bu açlık grevi yokmuş gibi yapamazsınız. Mahkemeyi etkilemek diyemezsiniz. 257 gündür bu dava için birileri açlık grevindeyse mahkeme bu açlık grevini dikkate almalıdır.” denilen açıklamada, “yarın öbür gün herkese yönelecek bir davaysa bu dava herkesi ilgilendirir. Bu dava hepimizin bu açlık grevi hepimizin. Edaların katili olmayın!” ifadelerine yer verildi…

Sosyal ağlarda paylaşın