GHA Ajans Saati – 30 Kasım 2023

Gerçek Haber Ajansı’ndan Merhaba Bugün 30 Kasım Ajans Saati Başlıyor.

129’A KARŞI MÜCADELEDE BİR MEVZİ DE ANNELER AÇTI 5 ANNE, bir haftalık açlık grevine başladı. 4 ülkeden 5 anne, Eda Deniz Haydaroğlu’nu yaşatmak, 129’a karşı direnişçilerin taleplerinin kabul edilmesi için açlık grevine başladılar. Belçika’dan Hüsniye ve Filiz, Almanya’dan Gülşen, İsviçre’den Sevgi, Fransa’dan Şükran, açlıklarıyla Eda’yı kucaklıyorlar.

HALKLAR, EMEKÇİLER DİRENİYOR!

Halklar, dünyanın her yerinde her biçimiyle mücadele ediyorlar. Devrimciler halklardan öğreniyor, devrimcilerin yöntemleri, araçları, sloganları, halklara yol gösteriyor. – Beyaz Saray önünde İsrail saldırısının durdurulması için 5 günlük açlık grevi başlatıldı. – Agrobay işçileri, çatışa çıkıp “hakkımızı verin” yazılı pankart astılar. – Urfa’da Özak Tekstil’de çalışan konfeksiyon işçileri, bir işçi arkadaşlarının işten atılması üzerine, hepsi iş bırakarak fabrika önünde direnişe başladılar. Direnişte attıkları sloganla, Eda Deniz Haydaroğlu’nun başucunda asılı olan slogan aynıydı: “Direne Direne Kazanacağız!”

10 MEVZİDE DİRENİŞ –

129 Direnişi şu an itibarıyla annelerin açtığı mevziyi de eklersek, 10 mevzide birden sürüyor. – Eda Deniz Haydaroğlu’nun Süresiz açlık grevi, 258. gününde. Tekrar ediyoruz. 258 günlük açlık.. Tam 8.5 ay. – Almanya konsoloslukları önünde 4 ülkede eylemler bugün de sürdü. – Belçika’da, Fransa’da, İngiltere’de ve Avusturya’da Dört destek açlık grevcisi, açlık grevini sürdürüyorlar. 5 Anneyle birlikte şu an 9 kişi destek açlık grevinde. – Köln Ossendorf Hapishanesi önünde Grup Yorum emekçilerinin başlattığı adalet nöbeti dün 29. günündeydi.

İSRAİL SALDIRIYOR, EMPERYALİZMİN PARILTILI ÖZGÜRLÜKÇÜ MASKESİ DÜŞÜYOR

Emperyalist ülkeler, İsrail’e karşı halkların mücadelesini ve dayanışmasını engellemek için, en temel hak ve özgürlükleri dahi gasp ediyorlar. Yasakçılığa, Filistin bayrağını yasaklayarak başladılar. Filistinlilerle özdeşleşmiş Kefiyeyi yasakladılar. İşgalci, katliamcı İsrail’i savunmak ve sahiplenmek adına, kendi yasalarını pervasızca çiğneyebileceklerinin, klasik “özgürlükçü” görünümlerinden vazgeçebeleceklerinin iki yeni göstergesi dün Almanya’da yaşandı. Bochum Belediyesi, ödülü verdiği yazara, İsraili protesto ettiği için ödülü vermeyeceğini açıkladı. Hani düşünce özgürlüğü… hani ifade özgürlüğü… Demek ki onun sınırı da emperyalizmin çıkarlarına dokununcaya kadar!

NURİYE GÜLMEN’E ULUSLARARASI DESTEK!

Tüm Yunanistan Emekli Öğretmenler Sendikası (PESEK), ve ATİKİ VE ADALAR EFKA VE İKA ÇALIŞANLARI DERNEĞİ, ÖĞRETİM GÖREVLİSİ VE AKADEMİSYEN NURİYE GÜLMEN’E DESTEK KARARI aldılar. Yunanistandaki bu demokratik kurumlar, ayrı ayrı açıklama yaparak, sahte delillerle 2020’den bu yana hapishanede tutulan Nuriye Gülmen’in serbest bırakılmasını talep ettiler. Evet, Yüksel direnişinin öncüsü ve emekçisi Nuriye Gülmen, hakkında verdilen cezaya gerekçe gösterilen delillerin sahte olduğu ortaya çıkmasına rağmen, AKP iktidarının faşist Kanun Hükmünde Kararnamelerine karşı büyük bir direnişi yaratmanın bedeli olarak hapishanede tutuluyor.

TÜRKİYE HAPİSHANELERİNDE SÜRESİZ AÇLIK GREVİ DİRENİŞCİSİ SAYISI 4 OLDU!

Türkiye hapishanelerindeyiz. Sincanda Hüseyin Karaoğlan ve Erzurum’da Nurettin Kaya tarafından sürdürülen süresiz açlık grevi ve ölüm orucuna iki tutsak daha eklendi. Sincan 2 Nolu Yüksek Güvenlikli Hapishanesi’ndeki Sezgin Zengin ve Baki Can Işık 13 Kasım itibariyle Süresiz Açlık Grevi direnişine başladılar. Sezgin Zengin ve Baki Can’ın süresiz açlık grevleri 17. Gününde sürüyor.

Sosyal ağlarda paylaşın