Yüzleri ülkelerine dönük Avrupa Dev-Genç’lilerden ırkçılık kurultayı


Avrupa’da emperyalizmin gençlere yönelik ırkçılık ve yozlaşma politikalarına karşı mücadele eden Avrupa Dev-Genç’liler 11 Nisan Pazar günü ırkçılık konu edilen bir kurultay düzenliyor.

‘Irkçılık herkesi, en çok da yabancı kökenli gençleri etkileyen ve yıllardır Avrupa’nın ve dünyanın gündemini meşgul eden bir konu. 

Avrupa’da yaşayan Türkiye’li gençler olarak güncel hayatımızda devamlı ırkçılığa maruz kalıyoruz. Irkçılığın hat safası olan katliamları geçtiğimiz yıllarda özellikle Almanya’da defalarca yaşadık. Bunun son ve en çarpıcı örneği 2020 yılındaki Hanau katliamı oldu. Hanau katliamı herkese ırkçılığın her an ve her yerde bizi insafsızca katledebileceğini gösterdi. Bu durumu asla kabullenmek istemeyen gençlik, geçtiğimiz aylarda ırkçılığa karşı birçok yürüyüşe katıldı ve öfkesini dile getirdi. 

Avrupa Dev-Genç olarak biz bu öfkemizi örgütleyip ırkçılığı bertaraf edebilecek bir güç haline getirmeyi hedefliyoruz. Bu hedefteki yolumuzda ilerlerken, Avrupa Dev-Genç olarak 11 Nisan Pazar günü saat 14:30’da Zoom üzerinden ırkçılığı konu edecek bir kurultay düzenliyoruz! 

Kurultayımıza hepinizi beklemekle birlikte bu konulara deyineceğiz:

– Irkçılık nedir ve nasıl ortaya çıktı?

Alman devleti ırkçılığı nasıl politikalarında uyguluyor?  Ve daha çok fazlası… 

Hepinizi Kurultayımıza bekliyoruz!

Avrupa Dev-Genç’

Irkçılığa karşı mücadele yerlerini alan Dev-Genç’lilerin gerçekleştireceği kurultayın bizlerde takipçisi olacağız. 

11 Nisan günü programın linkini sayfamızda paylaşacağız..

Sosyal ağlarda paylaşın