Yunanistan’da Grup Yorum ve Ölüm Orucu Direnişlerine Destek Yürüyüşü

Yunanistan Atina´da halkın Av.Ebru Timtik ve Av. Aytaç Ünsal, Özgür Tutsaklar Didem Akman ve Özgür Karakaya, adalet savaşçısı Mustafa Koçak ve türkülerini özgürce söyleyebilmek için, ölüm orucu direnişinde Helin Bölek ve İbrahim Gökçek’i şehit veren Grup Yorum’la dayanışmak için kitlesel bir yürüyüş ve gösteri yapıldı.

Propila Meydanı’ndan Türkiye konsolosluğu önüne kadar süren ve 1200 kişinin katıldığı yürüyüş, konsolosluk önünden tekrar eylemin başladığı Propilia Meydanı’na aynı coşku ve umutla son buldu.

Ölüm Orucu Direnişleri ve Grup Yorum’la Dayanışma Yürüyüşüne Katılan Örgütler KKE-ML, ML-KKE, OKDE, EEK, KAP (Irkçılığa Karşı Birlik), ΤΑΚΞΙΚΗΑΝΤΙΕΠΙΘΕΣΗ ( SINIFSAL KARŞI TAARRUZ), ΑΝΤΑRSİYA:
ANTİ KAPİTALİST RADİKAL SOL BİRLİĞİ, POLİTİK ANARŞİST ÖRGÜTLENME KOLLEKTİF FEDERASYONU ve TEKNİK VE TİYATRO İŞÇİLERİN İNİSİYATİFİ dir.

Eylem´de ölüm orucunda olan yoldaşlar için güç vermenin, dayanışmanın, taleplerini gerçekleştirmek amacıyla seslerini güçlendirmek için onların yanında mücadeleye devam etmenin önemi dile getirildi. “Sadece birleşik kazanacağız.” Diyerek yürüyüşü gerçekleştirdiler.

Free Grup Yorum Greece Facebook sayfasında yapılan yürüyüş paylaşim´da “İki avukat, Ebru Timtik (152 gün) ve Aytaç Ünsal (121 gün) yani sıra siyasi tutuklu Didem Akman (105 gün) ve Özgür Karakaya (105 gün) bedenlerini ölüme yatırdı. Bir tepede, hapishanelerde bağırıyorlar.! Diyerek açıklamada bulundu. Ayrıca ölüm orucu direniscilerinin meşru taleplerini şu şekilde sıraladılar:


– Grup Yorum talepleri derhal kabul edilmelidir.
– Halkın avukatları serbest bırakılsın.
– Siyasi zulümdeki adaletsizlik rejimini ortadan kaldırmak.
– İntikamcı yargılamalar sonucu verilen tüm haksız cezaları iptal edin ve gizli tanıklar gibi adil yargılanma hakkına giren engelleri kaldırın.”

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.