Irkçılık Karşıtı Gösterilere Fransa da Eklendi

Paris Adliye binasında görülen 2016´da polis aracında katledilen 24 yaşındaki siyahi Adama Traore için görülen dava esnasında protesto gerçekleştirildi. On binlerce kişi, katledilen Traore için anma ve polis şiddetini protesto ederken, bir grup çevredeki çöp tenekelerini ateşe verdi. Polis ile protestocular arasında çatışma çıktı.

ABD’de siyah George Floyd’un polis şiddetiyle ölümünün ardından birçok ülkede ırkçılık karşıtı gösteriler düzenleniyor.


Fransa’da 10 kişiden fazla kişinin bir araya gelmesi yasak olması polis şiddetini protesto etmek için bir engel olmadı. Paris Mahkemesinin önünde toplanan gruba, sarı yeleklilerinde içinde bulundu 20´den farklı dernek katılımıyla destek verdi. Valilik tarafından yasaklanan gösteri tüm engelemelere rağmen gerçekleştirildi. Paris Mahkemesi önünde ve Opera meydanında toplanan eylemciler “Adalet yok, barış yok”, “Adama Traore için adalet istiyoruz” şeklinde sloganlar attı. Benzer gösteriler Marsilya şehrinde de düzenlendi.

Çatışmaların başlamasının ardından 6 eylemcinin polisin karşısına geçip diz çökerek yumruk kaldırdığı eylem dikkat cekti. Kısa sürede yüzlerce eylemcinin desteğini aldı.


Halk “ADALET” istiyor. Korona koşulları bile artık bu isteği durduramıyor. Türkiyede ekmek almak için gidip geri gelemeyen, kürtçe müzik dinlerken artık hiç bir müzik dinlenemeyen ve “NEFES ALAMIYORUM” diyerek bir daha nefes alamayan . . . 8 Dakika 47 Saniye

HALK UNUTMUYOR, UNUTMAYACAK !

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.