42 Kilo’ya Düşmüş Ebrunun Teyzeleri, Dayıları, Kuzenleri olarak Sizlere Seslenıyoruz..

Ebru Timtik’in ailesi, sağlık durumu kötüleşen evlatları için sanatçılara mektup yazdı. Timtik ailesi yazdıkları mektuba Fuat Saka, Barış Yarkadaş, Nilüfer Akbal ve Pınar Aydınlar dönüş yapan sanatçılar arasında.

Ölüm orucu direnişinin 153.gününde olan Ebru Timtik’in durumunun gittikçe kötüleştiğini söyleyen ailesi “ Yargıtay kararı bozmazsa Ebru’ yu belki de yaşatamayacağız” dedi. Timtik ailesinin yazdığı mektup ise şöyle:

“Merhaba,

Size bu mektubu adil yargılanma talebi ile 153 gündür ölüm orucunda olan avukat Ebru Timtik’ in ailesi adına yazıyorum. Bu ülke çocuğunun açlıktan öldüğünü görmemek için karın tokluğuna çalışan emekçi anne babalarla doludur. Bu ülke, çocukları ölüm oruçlarında ölmesin, Seslerini duyun diye çırpınan anne babalarla doludur. Ebrunun ise açlığını dünyaya duyuracak bir babası yok, çok küçükken ölmüş. Onları fabrikalarda çalışarak tek başına büyüten, okutan annelerini ise 2016 yılında kanserden yitirdik. Ebru, kardeşi ve hücre arkadaşı olan avukat Barkın Timtik’ in gözlerinin önünde adalet isteğiyle gün be gün ölüme yürürken bizler, yani Ebru’nun teyzeleri, dayıları, kuzenleri sizlere Ebru için seslenmek istiyoruz.

Ebru, toplumun vicdanı olmuştur. Haksızlığa uğrayan her kim varsa, akademisyen, sanatçı, işçi, memur diye ayırmaksızın hepsi için mücadele vermiştir. Görevden alınan akademisyenlerin hakkını savunurken ters kelepçe ile gözaltına alınmış. İnsanlar okumak icin 20 yılını veriyor. Aileler çocuklarını kolay mi okutuyor? İsterseniz işkence yapın, ters kelepçeleyin umurunda değil, dilimiz lal olsun eğer susarsak” demişti Ebru Berkin Elvan Davası için. Bir çocuk öldürülüyor ve bunun faili bir polis. Böyle bir durumda çok daha hızlı harekete geçilmesi gerekir. Uluslararası normlara göre bile bu böyledir” demiş ve bir hukukçu olarak eli kolu Bağlandığında hiç çekinmeden Berkin in sesini duyurabilmek adına açlık grevine girmiştir.

Bedenini açlığa yatırırken “Canimiz halkımıza emanet” diyen Ebru, 42 kiloya düşmüş, küçük kalmış o bedeniyle, ağzında ve vücudunda çıkmış yaraları, çektiği kas ağrılarıyla şimdi ölüme direniyor.

Herkes için adil yargılamanın önü açılsın diye bedel ödemekten çekinmeyen bu güzel insanlar sizlerden destek bekliyor. Bir cümle dahi olsa herkesin onlar icin söyleyecek bir sözü vardır.

Susmayalım!

Adil yargılanma talebinin bedeli ölüm olmamalıdır!”

Avukat Ebru Timtik’ in ailesi…

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.