Uyuşturucuyla Savaş TV İle Röpörtaj

Gerçek Haber Ajansı olarak 1 Mayıs günü Uyuşturucuyla Savaş TV ile bir röportaj gerçekleştirildi. Röportajda uyuşturucuya karşı mücadele, uyuşturucu satışı ve kullanımı, Uyuşturucuyla Savaş TV’nin hedefleri ve amaçları hakkında sorulara cevap arandı. Ayrıca kanalda yapılan yayınlar hakkında bilgiler verildi. Yapılan röportajla uyuşturucu gerçeği ve Uyuşturucuyla Savaş TV’yi tanıma fırsatı elde edildi.

Yapılan Röportajı yayımlıyoruz:

GHA: Sevgili Gerçek Haber takipçileri Uyuşturucuyla Savaş Tv muhabirleriyle yapacağımız yayına hoş geldiniz..

İlk sorumuz: Uyuşturucuyla Savaş Tv’yi neden kurdunuz?

Barış Erkuş (US TV): En başta adındanda anlaşılacağı gibi uyuşturucuya karşı mücadele etmek için bu kanalı kurduk. Uyuşturucu emperyalizmin kullandığı bir silah haline geldi..
İkinci paylaşım savaşından sonra emperyalist ülkeler, tankıyla, topuyla yada silahlarıyla bir çok ülkeleri işgal etmek yerine, ideolojileriyle insanları teslim aldılar.
Bu savaşta kullandıkları en büyük materyallerden biri.
Uyuşturucuyla mücadele etmenin bir çok yöntemi vardı ama kanalımızı açmamızın nedeni uyuşturucuya karşı halkımızı bilinçlendirmekti. Çünkü bilmediğimiz bir şeye karşı savaşamayız, bilmediğimiz bir konu hakkında yorum yapamayız.
Uyuşturucuyla asıl olarak beynimizi teslim almak istiyorlar.
Uyuşturucu bugün emperyalistlerin devletlerin eliyle yoksul haklara dayatılan bir silahı.

Düşünmeyen, sorgulamayan, üretmeyen bir toplum yaratmak istiyorlar.
Yerde yatan, uyuşmuş ve madde bağımlısı bir insan kendi hakları için mücadele edemez. Demokratik haklarını savunamaz.

GHA: Sunulan programlar hangileri ve hangi biçimde sunuluyorlar?

Çağatay Mazlum (US TV): Toplam yedi tane programımız var.
Bunlar; Haberler, Gençlik, Mahalleler, Belgeseller, Sorular Çözümler, Film Tanıtımı ve “Bu Mahalle Bizim” isimli bir dizimiz var.
Programlarımız kollektif bir şekilde çekiliyor, güncel sürece özgün bir şekilde çekiliyor.
Bizim çok büyük olanaklarımız yok. Arkamızda holdingler, şirketler yok.
Buna rağmen kendi imkanlarımız dahilinde, kendi iş bölümümüz dahilinde çeşitli röllere girerek bu düzenin yarattığı pislikleri teşhir ediyoruz.

GHA: Ülkemizde uyuşturucu satışı ve kullanımı hangi oranda? Avrupa ve Türkiye arasındaki farklar neler?

Barış Erkuş (US TV): Bunu oranlarla anlatmak istiyorum biraz;
Türkiye’de 100 kişiden 9’u uyuşturucu bağımlısı.
İlk okulda 100 çocuktan 3’ü uyuşturucu kullanıyor.
Liselerde her 100 çocuktan 5’i yani 15-18 yaş arasındaki gençler..
Üniversitelerde ise her 100 gençten 10’u uyuşturucu kullanıyor.
Türkiye genelinde uyuşturucu kullanımı 18 yaş ile 65 yaş arası madde kullanımı 3 kat arttı.
Ülkemizin yeni sömürge bir ülke olmasından, emperyalizmin bire bir hedefi olmasından ve halka karşı en büyük silah olarak uyuşturucuyu kullanmasından kaynaklı.
Uyuşturucunun ülkemizde kullanılması için 2 nedeni var,

-birincisi beyinlerin teslim alınması, halkın direngen damarlarının kesilmesi.

-İkincisi ise Türkiye’nin coğrafi konumu. Uyuşturucu ticaretinin en iyi yapılabileceği bir geçiş yeri..

Avrupa’da ise bu durum çok farklı değil.
Avrupa’da uyuşturucuyu özgürlük olarak tanıtıyorlar. Uyuşturucu kullanmak beynin özgürlüğüdür. Uyuşturucu kullanmak bir gencin eğlence anlayışıdır. Canı sıkıldığında uyuşturucu içebilir.
Amerikan filmlerinde uyuşturucu partileri, yarı çıplak kızlar, ve benzeri şeyler gençlere özendiriliyor.
Avrupa’da, 8 ülkede uyuşturucu yasallaştı. Özellikle esrar, sigara gibi içiliyor. Esrar kafeler açılıyor. Bir kafede esrar sipariş edip içebiliyorsunuz, bu kadar meşrulaştırıldı bu durum.

GHA: Uyuşturucuyla mücadele için bizler neler yapabiliriz?

Çağatay Mazlum (US TV) : Buna karşı uyuşturucuyla savaş komitelerimiz var. Biz uyuşturucuyla savaş komitelerinde örgütlenmeliyiz diyoruz. Mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev, bahçemizde, kapımızda, okulumuzda, üniversitelerde, yaşadığımız bütün bölgelerde bu komitelere dahil olalım. Çünkü uyuşturucu örgütlü bir zehirdir. Ho Chi Minh de uyuşturucu halklara karşı yapılan örgütlü bir zehirdir diyor. Bizde bu örgütlü zehrin karşısında örgütlü olabilmeliyiz ki bu uyuşturucunun kökünü kurutabilelim. Uyuşturucuyla beraber televizyonlarla da saldırıyorlar. Bunu pohpohluyorlar beyinleri teslim almak için. Medyayla eğlence diyerek beyinleri teslim almaya çalışıyorlar. Biz de tüm bu uyuşturucu saldırılarını çünkü uyuşturucu sadece esrar, eroin değildir. Tamamen beyinlerin uyuşturulmasıdır mesele. Biz de örgütlü zehire karşı örgütlü bir savaş vermeliyiz ki ancak böyle zafer kazanabiliriz.

GHA: Son olarak söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Barış Erkuş (US TV): Bu yayını izleyen GHA izleyicilerine, Uyuşturucuyla Savaş TV takipçilerine bir çağrımız var. Evet uyuşturucu örgütlü bir zehirdir. Uyuşturucuya karşı halkımıza bunu anlatmalıyız. Bunun için de Avrupa’da Hasan Ferit Gedik Uyuşturucuya Savaş Merkezlerinde, Türkiye’de Uyuşturucuyla Savaş Komitelerimizde örgütlenmeliyiz. “Neden uyuşturucu satılıyor? Neden uyuşturucuyla biz hedef alınıyoruz? Neden zengin çocukları uyuşturucudan ölmüyor?” Bunu düşündürtmeliyiz halkımıza. Kitap okumuyorsa dizilerimizle, kanalımızla, yayın akışımızla radyomuzla yani her şekilde uyuşturucuyu anlatmalıyız. Bu bir Cephe. Hem de büyük bir cephe. Bu Cepheyi büyütmeliyiz. Yazılama yapmalıyız. Afiş asabiliriz. Kanalımızla video çekip yollayabiliriz. Uyuşturucuyla sorun yaşayan insanlar kanalımızın iletişim adreslerinden bizimle iletişime geçebilir. Hepsine ulaşmaya çalışıyoruz. Herkese anlatmaya çalışıyoruz. Biz emperyalizmin ve kapitalizmin karşısında uyuşturucunun çözümü sosyalizmdir diyoruz. Çözümü burada sunuyoruz. Tespitten çok çözümü burada nasıl yapabiliriz diyoruz. Çözüm içün gereken bilimsel verileri ortaya koyuyoruz. Alternatif oluyoruz. Uyuşturucuyu ilaçla, zorla bıraktırmıyoruz. Bilgiyle bıraktırıyoruz. İnsanların beyninde uyuşturucuyu somutluyoruz. Uyuşturucunun nedir amacı? Neden satılıyor? Bizlerde ne gibi amaçları vardır? Nasıl bırakabiliriz? Ya da uyuşturucuya karşı irademizi nasıl güçlendirebiliriz? Bunu anlatıyoruz. Bunun yanında bu kanal halkımızın kanalıdır. Nasıl burada kolektif olarak yayınlarımızı gerçekleştirebiliyorsak kanalımızın çekimizden, arkadaşlarımız kamera tutmasını bilmiyorken bu gün diziler yapıyoruz. Çekimler yapıyoruz. Operasyon yiyoruz. Bu gün Uyuşturucuyla Savaş TV çalışanlarından tutsaklarımız var. 4 kişi. Hazal Seçer, Harika Kızılkaya, Şadi Naci Özpolat ve Halil Demir. Bu insanların bu kanalda emekleri çok. Onları sahiplenelim. Onlara mektuplar yazalım. Bu kanal halkımızın kanalıdır. Bu kanala istediğiniz zaman videolar gönderebilirsiniz. Kanal hakkındaki düşüncelerinizi yazın. Kanalımızın daha fazla nasıl geliştirebiliriz bunları konuşalım.

Ve son olarak sosyal medya hesaplarımızdan bahsedelim.
Gmail hesabımız uyuşturucuylasavaştv@gmail.com.
Twitter adresimiz Uyuşturucuyla Savaş TV.

İnstagram ve YouTube´de de varız. Hepsi hesaplarımızda linkleriyle mevcut. Kanallarımızı paylaşalım. Sosyal medya hesaplarımıza mesajlarınızı bekliyoruz.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.