Yunanistan Yargıtay Binası Önünde iki devrimci, 1 Aylık Açlık Grevine Başladı

Yunanistan(GHA)

Yunanistan’da, Konstantina Kartsioti ve Hüseyin Süngü adlı devrimciler, Yunan Emperyalizmi’nin devrimcilere yönelik baskı, gözaltı ve tutuklamalarına karşı Yunanistan Yargıtay binası önünde bir aylık açlık grevine başladı.

Haftanın 5 günü,Yunanistan Yargıtay binası önünde gerçekleşecek olan açlık grevine bugün iki direnişçi Konstantina Kartsioti ve Hüseyin Süngü sloganlar atarak, direnişi büyüteceklerini söylediler.

Yargıtay binası önünde konuşan direnişçi Konstantina Kartsioti, “Bir aylık açlık grevine başlıyoruz. Yunan devletinin emperyalizm ve faşizmin işbirlikçilerinin bize yönelik saldırılarına karşı buradayız. Çok sayıda arkadaşımız tutuklanıyor. Bu adaletsizliğe karşı biz burada bir ay direneceğiz, tutsaklarımızın yanında olacağız. Ayrıca cezaevinde olan yoldaşlarımız da açlık grevine başlıyor. 19 Mart davasıyla ilgili Yargıtay savcısının itirazının kabul edilmesi, Halkida davasında adil yargılanmanın gerçekleştirilmemesi ve bu davada tutukluların adil yargılanmadığı için tahliye edilmeleri, ayrıca Yunanistan’daki yeni baskı yasalarının geri çekilmesi taleplerinde bulunuyoruz.” dedi.

GHA

Sosyal ağlarda paylaşın