Anti Emperyalist Cephe; AKP Faşizmi’nin halkımıza zulmediyor.

Avrupa (GHA)

Anti Emperyalist Cephe’nin yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Faşizmi’nin Devrimcilere Baskınlarla Saldırarak halkı baskı altına almaya çalıştığını ifade edildi.

Gözaltında tutulan insanlara ağır işkenceler yapıldı.

Anti Emperyalist Cephe açıklamasında, ‘Türkiye’de 6 Şubat 2022 depreminde, hükümetin bilinçli politikaları yüzünden binlerce insan hayatını kaybetmişti. Bu depremin yıldönümünde İstanbul Çağlayan Adliyesi’ndeki polis noktasına yapılan eylemden sonra eylemle alakası olmayan yüzlerce kişi gözaltına alındı, 60’tan fazla kişi ise tutuklandı. Tutuklananlar arasında 80 yaşını aşmış hasta insanlar, avukatlar, müzisyenler ve halkın çeşitli kesimlerinden insanlar bulunmaktaydı. Halkın Hukuk Bürosu, Tutsak Aileleri Yardımlaşma Derneği ve Grup Yorum’un faaliyetlerini yürüttüğü İdil Kültür Merkezi de basılan kurumlar arasında yer aldı. Gözaltında tutulan insanlara ağır işkenceler yapıldı, örneğin Aysu Baykal isimli bir devrimciye kaynar su döküldü’ dedi.

AKP faşizmi, kendisinden olmayan herkese zulmediyor.

Anti Emperyalist Cephe’nin açıklamasında, ‘Zaten 2 yıldır ev hapsinde olan Ayten Öztürk tutuklandı. Depremin başından itibaren halkla birlikte olan sağlık çalışanları bile tutuklandı. Bu baskınların tek amacı, halk için mücadele eden toplumun her kesiminden insanlara gözdağı vermek ve halkı sindirmektir. 12 Eylül darbe dönemi dahil olmak üzere Türkiye’de hiç böylesine baskı koşulları yaşanmamıştı. AKP faşizmi, kendisinden olmayan herkese zulmediyor. Biz Anti-Emperyalist Cephe olarak, işkenceci ve zulmedenlerin karşısında, halkı için mücadele eden devrimcilerin yanındayız. AKP faşizmini ve zulmünü kınıyoruz. Türkiye halklarına karşı suç işliyor. Enternasyonalist görevimiz olarak, tüm dünyadan yoldaşlarımızı Anadolu’da çok ağır koşullarda mücadele eden devrimcilerle dayanışmaya çağırıyoruz’ ifadelerine yer verildi.”
GHA

Sosyal ağlarda paylaşın