TAYAD: İşkence Bir İnsanlık Suçudur

İstanbul (GHA)

6 Şubat Çağlayan eylemi sonrası AKP faşizminin işkenceci polislerinin gözaltına alınanlara yönelik işkence yaptıkları ortaya çıkmasıyla birlikte Faşist AKP hükümetine ve onun polislerine tepkiler büyüyor.

“İşkence Bir İnsanlık Suçudur. Hesabını Mutlaka soracağız!

TAYAD’lı aileler konuya ilişkin bir açıklama yayınladı.

‘6 Şubat Çağlayan eylemi sonrası faşist AKP’nin işkenceci polisi demokratik kurumları, yoksul halkın evlerini kapıları kırarak basmış, yüze yakın insanı işkenceyle gözaltına almıştır; 17 Şubat itibari ile 62 kişiyi tutuklamıştır. AKP faşizmi her fırsatı devrimci demokrat kurumlara, bu kurumların çalışanlarına, yoksul halka saldırarak kendi acizliğini, yönetememe krizini şiddetle, işkenceyle bastırmaya çalışıyor. Aynı kurumu, aynı evleri arka arkaya basarak, sokakları kuşatarak halka gözdağı veriyor. Tuvalet klozetlerinden çamaşır kurutma makinelerine kadar kırılmadık dolap, cam bırakmıyor’denildi.

İşkence yapmak onursuzluktur

TAYAD’lı aileler açıklamasına devamla,’Faşizmin bu acizliği, halka dayattığı yoksulluğun, açlığın, hastalığın, baskının, gözaltının, işkencenin, tutuklamaların ve hapis cezalarının sürmesi içindir.Seksen yaşında kanser tedavisi gören Mehmet Güvel’in yere yatırılarak arkadan ters kelepçeyle gözaltına alınması, gözaltına alınan diğer insanların tekmelenerek işkenceye maruz bırakılması insanlık suçudur. Yine seksen yaşında açlık grevinin 6’ıncı gününde ağır boyun fıtığıyla mücadele eden Kemal Gün’ün, 2 yılı aşkındır ev hapsinde olan Ayten Öztürk’ün tekmelenerek, kırılan camlar üzerinde sürüklenerek yalınayak işkenceyle gözaltına alınması suçtur. Gözaltına alınan yüzü aşkın insanın parmak izi bahanesiyle bayıltılana kadar dövülmesi, saçlarının yolunması insanlık dışıdır, zavallılıktır. Tek böbrekle yaşama çalışan, pek çok hastalığı bulunan 16 Şubat’ta gözaltına alınıp tutuklanan Aysu Baykal’ın üzerine sıcak çay dökülerek, sigara izmaritiyle yakılmaya çalışılması faşizmin işkencede ne denli ahlaksız ve pervasızca olduğunun göstergesidir’ifadeleri kullandıldı.

Haklı olan biziz. Biz kazanacağız!’

Faşizm insanlık suçunun en büyüğünü işlemeye devam etmektedir. diyen TAYAD’lı aileler, ‘Başına çuval geçirip ‘sesini çıkarma, kafana sıkarız’ diyerek, yüzü gözü morartılan insanlarımızın görüntülerini halkımız görmüştür. Halkımızın hafızası güçlüdür. AKP faşizminin işkenceyle yarattığı bu tablo asla unutulmayacaktır.1980 12 Eylül faşist askeri cuntasından bugüne, işbirlikçi iktidarlar emperyalizmin uşaklığını sürdürmek için Anadolu halklarının haklı mücadelesini en ağır işkencelerle ezip yok etmeye çalışmıştır. Faşizm başaramamıştır, başaramayacak. Çünkü Anadolu topraklarının zulme karşı asla boyun eğmeyen, yiğit devrimci evlatları vardır. Bu topraklarda zulme karşı mücadele aralıksız olarak sürmüştür. Baskıya, işkenceye, zulme karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Bağımsızlık, özgürlük ve sosyalizm için mücadele etmeye devam edeceğiz.Haklı olan biziz. Biz kazanacağız!’

GHA

Sosyal ağlarda paylaşın