Yunanistan Özgür Tutsaklarının Zafer Açıklaması: Tarihimizle, Geleneklerimizle, İnancımızla, Direnerek Zaferi Kazandık

Yunanistan Özgür Tutsakları Diyor ki:

  • 96 gün boyunca emperyalizmin ve Yunan oligarşisinin hukuk terörüne karşı bedenlerimizle direndik.
  • Mahkeme heyetini bu kararı aldıran direniştir.
  • Direnişe yüreğimizle ve bilincimizle tutunduk. Zapt edilemeyen tek kalenin direniş kalesi olduğunu biliyorduk.
  • Türkiye’de yarattığımız direniş ve zafer geleneğini Ege’nin karşı kıyısına taşıdık.
  • Zaferimizi büyüteceğiz.

Bugün 10 Ocak 2023 ve kavga yılımızın ilk zaferini Yunanistan hapishanelerindeki süresiz açlık grevi direnişimizin 96. gününde kazandık. Zaferimiz, büyük ailemize, halkımıza, direniş boyunca direnişimizi sahiplenen Yunanlı dostlarımıza kutlu olsun.

96 gün boyunca emperyalizmin ve Yunan oligarşisinin hukuk terörüne karşı bedenlerimizle direndik. Adil yargılanma hakkı istedik. Devrimciliğin terörizm olmadığını, devrimcilerin terörist olmadığını savunduk. İlk mahkemede siyasal kararlarla verilen cezaların iptal edilmesini ve temyiz mahkemesi sürecinde tutuksuz yargılanma hakkı talep ettik. Tutuksuz yargılanma talebimiz, açlık grevi direnişimizin temel taleplerinden birisiydi ve bu talebimiz bugün 10 Ocak 2023 günü yerine getirildi. Bu talebimizi yerine getiren mahkeme heyeti ayrıca bizleri adil yargılayacaklarını birkaç defa tekrarladılar.

Bu kararı mahkeme heyetini aldıran direniştir. Hakkımızda 30’ar yıl hapis cezası olmasına rağmen 10 kişiye birden tahliye kararı aldıran açlığımızla yürüttüğümüz direnişimiz ve direnişimizdeki kararlılığımızdır. Bu direnişle önemli bir zafer kazandık. Bir daha ortaya çıktı ki, hak almanın tek yolu direnmektir. Adaletsizliği yenmenin, adaleti sağlamanın yolu direnmektir. Biz inandık, direnişe inandık, kendimize inandık. Tarihimize ve geleneklerimize inandık.

Direnişe yüreğimizle ve bilincimizle tutunduk. Biz zapt edilemeyen tek kalenin direniş kalesi olduğunu biliyorduk. Kendi direniş kalemizin duvarlarını 96 günlük açlığımızla ördük. Bu kalenin surları, bedenlerle örülür. Bedenlerimiz ile güçlü bir kale ördük. Böyle bir kale için gerekli olan inanç ve kararlılıktır. Tarihimizden böyle öğrendik. İnandık ve kararlı olduk. İnancımızı ve kararlılığımızı direniş içinde gün gün büyüttük.

Bu direniş Yunanistan hapishanelerindeki bugüne kadar en uzun süreli açlık grevi direnişi oldu. Sonunda zafer yazan böylesi bir direnişi bu topraklarda yaratmak bize düştü. Bu bizim için onurdur. Türkiye’de yarattığımız direniş ve zafer geleneğini Ege’nin karşı kıyısına taşıdık. Biz Cepheliler, dünyaya direniş ve zafer tohumları serpiyoruz. Bu tohumlar yeşerecek, büyüyecek ve her biri bir kızıl çiçeğe dönüşecek. Her biri bir direniş ve mücadele çiçeği olacak. Biz kendimize, direnişlere, tarihimize ve geleneklerimize, ideolojimize ve politikalarımıza güveniyoruz, inanıyoruz. Bu inancımız ve güvenimizle diyoruz ki: Zaferimizi büyüteceğiz. Zaferimizi emperyalizme ve faşizme karşı mücadelemize dört elle sarılarak büyüteceğiz. Zaferimizi her anımızı kavgaya adayarak büyüteceğiz. Yoldaşlarımızı, halkımızı ve dostlarımızı, direnişimizin zaferiyle selamlıyoruz.

YAŞASIN DİRENİŞ YAŞASIN ZAFER!

10.01.2022

Yunanistan Özgür Tutsakları

Sosyal ağlarda paylaşın