11 Türkiyeli Devrimci serbest, Soysuz Sülü Sessiz

11 Ocak günü 2 buçuk yılı aşkın süredir Yunanistan’da tutuklu 11 Türkiyeli devrimci tekrar mahkemeye çıktı.
duruşma öğlene doğru 10 devrimci tutsağın tahliye edilmesi ile sona erdi. Mahkeme sürüyor.

2 buçuk yıl önce kasıla kasıla 11 Türkiyeli devrimciye operasyon çekilmesini sağlamakla övünen suç örgütü faşist AKP iktidarının İçişleri Bakanı, namı diğer Soysuz Sülü’den ses yok.

11 Türkiyeli devrimciye operasyon çekilmesini sağladığını duyurmak için kanal kanal gezerek “örgütün belini kırdık” şovları yapmıştı Soysuz Sülü ancak en son yaşanan tahliyelerden sonra ağzını bıçak açmıyor.

ABD, Yunanistan ve AKP istihbaratlarının ortak çabası ile adil yargılanma hakkını gasb ettirerek, tutuklanmalarını sağladıkları 11 Türkiyeli devrimci, uğradıkları adaletsizliği sineye çekmedi. Gözaltına alındıkları andan itibaren direndiler, yaşadıkları hukuksuzluğu anlattılar.

Gerek dışarda gerek içerde 11 Türkiyeli devrimciye yapılan hukuksuzluğa karşı kampanyalar düzenlendi. Hergün standlar açıldı, dosyalar verildi, yürüyüşler yapıldı… gösteriler, bildiriler, afişler duvar yazıları ADALETSİZLİĞİ anlattı.

Hapishaneden dışarda yürütülen kampanyaya açlık grevi direnişi ile katılan tutsaklar mahkemeleri adaletsiz bir karar daha alamayacak hale getirdi. Tutsaklar özgürlüğünü dişleri tırnakları ile kazandı.

Şimdi gözler Soysuz Sülü’de.
Tahliyelerle ilgili ne diyecek bakalım.
Tek bir kelime edecek yüzü yoktur demesin kimse. Süleyman Soylu, Soysuz lakabını yüzsüzlüğü ile haketmiştir. O yüzden bu konuda da diyeceği bir şeyler vardır. Tabii ki kuyruğunu bacaklarının arasına sokup susmasını da anlamak gerekir. Ne ülkede ne dünyada, devrimcilere bir türlü baş eğdirememiş olmanın moralsizliği ile böyle bir yaklaşım da süpriz olmayacaktır…

Sosyal ağlarda paylaşın