Yunanistan: “İşkence Gözaltılar Boşuna, Yine Meydandayız”

Yunanistan’da Erdal Gökoğlu ve Barkın Timtik’in serbest bırakılması için Halk Cepheliler tarafından eylemlilikler yapılıyordu. Cuma günü ve Cumartesi günü Yunan polisinin saldırıları yaşanmıştı. Cuma günü 5 Halk Cepheli işkence ile gözaltına alınmış dün akşam saatlerine kadar gözaltından bekletilmişlerdi.

Dün ise yani Cumartesi günü bir gün önce yaşanan polis saldırılarını protesto etmek, Yunanistan’ın Alman emperyalizmi ile işbirliğini teşhir etmek ve gözaltıların serbest bırakılmaları için iki Halk Cepheli Alman konsolosluğunun önünde zincirleme eylemi gerçekleştirdi.

Yunan polisinin tahammülsüzlüğü, canlı yayın yapanlara saldırmasında ve zorla iki Halkın Sesi Tv muhabirini gözaltına alırken çok açık görmek mümkündü.

Daha sonra zincirleme eylemi yapanlarıda gözaltına aldılar. Dün yaşananlar ile ilgili gelişmeleri habere ulaştıkça okurlarımıza ulaştırmıştık:

https://gercekhaberajansi.org/yunanistanda-halk-cephelilerden-alman-konsoloslugunda-zincirli-eylem/  

Bunca saldırı yaşanırken Erdal Gökoğlu ve Barkın Timtik’in serbest  bırakılması için eylem yapılmaya devam ediyordu bir başka yerde. Stand kurulmuş, Erdal ve Barkın’ı anlatan resim sergisi alandaki yerine yerleştirilmiş, bildiriler dağıtılmaya, imzalar toplanmaya devam ediliyordu. Bunca saldırı gözaltı yaşanırken kampanyaya ara verilmemiş olması demokrasi mücadelesinin nasıl verilmesi gerektiğine çok güzel bir örnek teşkil ediyor. Meşruluk bilinci ile taleplerini haykıranların sesini boğmak ne mümkün!

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.