Mahkemeler Göstermelik. İşçiye Adalet Yok!

AKP faşizmi ile mahkemeler artık kendi ölçüleri içerisinde bile işlerliğini yitirmiş durumda. Sembolik dahi olsa bir hükmü yok denebilir. Zira son 3 yıl içerisinde mahkemelerden AKP’nin beğenmediği yönde alınan kararlardan uygulanabileni yok denecek kadar az.  

Faşizmde adalet yoktur. Mahkemelerden adalet çıkmaz. Arada mazlumu güldüren bir karar çıksa da bu uygulanmaz. Bunun örnekleri  çoktur. Devrimcilerin yargılandığı davalara bakmak dahi yeterlidir. Es kaza tahliye olanlar tahliye oldukları hapishanenin önünden alınıp tekrar hapse atılırlar. Bunun onlarca örneği vardır.

10 gün önce direnişlerinin 449.günlerinde hukuk mücadelelerini kazanan CARGİL işçileri işe iade haklarını kazanmıştı. Ancak mahkeme kararına rağmen henüz işlerine geri dönmüş değiller.  Mahkeme kararı uygulanmıyor.

Ve CARGİL işçisi direnişine devam ediyor. 459 gündür direniyorlar.

Bir işçinin ödeyemediği bir borç söz konusu olduğunda yasalar tıkır tıkır işler. Ya da bir ceza almış gariban halk çocuğunun anasına babasına bakmak zorunda olsa dahi gözünün yaşına bakılmaz, ceza uygulanır. En meşru eylemlere katıldıklarından dolayı yeni doğmuş bebekleri ile hapislere girenleri gördük. Mahkeme kararları halkın aleyhine ise önüne kimse geçemez. Ama halk içinse kimse uygulayamaz.

AKP iktidarına seslenmek gerekir:

Hadi, mahkemenizin kararını uygulatsanıza!!!

CARGİL işçisinin mağduriyetine son versenize!!!

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.