Yunanistan Hükümeti Komplo Peşinde

Yunanistan Halk Cephesi 24 Kasım’da Yunanistan Adalet Bakanlığı önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasının nedeni, Yunanistan hükümetinin son bir hafta içinde Halk Cephelilere yönelik peş peşe gerçekleştirdiği gözaltı ve tutuklamalardı.
Yunanistan’da geçen hafta Şadi Özpolat ve Hüseyin Kılınç gözaltına alınarak tutuklandılar.
Bu tutuklamadan bir kaç gün sonra, Halil Demir de aynı şekilde sokaktan gözaltına alınarak tutuklandı.
Yapılan açıklamada, bunların “normal” gözaltı ve tutuklamalar olmayıp, Yunanistan Hükümeti’nin sistemli bir komplo peşinde olduğu belirtildi.

KOMPLO, YARGITAY’IN 5 ARALIK DURUŞMASINA UZANIYOR!

Yunanistan’da daha önce 11 Türkiyeli devrimcinin yargılandığı davada 333 yıl hapis cezası verilmişti.
Teşhir ve direnişlerle bu dava bozuldu ve Türkiyeli devrimcilerle ilgili beraat kararı verildi.
Türkiyeli devrimcilerin Beraat ettiği Yunanistan temyiz mahkemesinin kararını beğenmeyen Yargıtay Başsavcısı davanın yeniden görülmesi için Yargıtay’da İtiraz davası açtı. 5 Aralık’ta itirazı değerlendirecek olan Yargıtay, davanın yeniden görülüp görülmemesine karar verecek.
Komplo, işte bu 5 Aralık’ta Yunanistan Yargıtayında görülecek davayla ilgili.

Yunanistan Adalet Bakanlığı önünde yapılan Basın Açıklaması’nda son dönemde hukuksuzca tutuklanan Yunanistan Halk Cephelilere yapılan hukuksuzluklar teşhir edildi.
Eyleme Yunanlı örgütlerden EKKE’den temsilciler ve Atina Barosuna kayıtlı iki avukat da katıldı.
Basın açıklamasından sonra avukatlar dilekçe ve basın bildirisini Adalet Bakanlığına vererek takip etmek için protokol numarası aldılar.

“CEZALAR BAHANE!”
Yunanistan Halk Cephesi tarafından mahkeme öncesinde yapılan açıklamada komplonun gelisimi ve nedeni şöyle anlatıldı;

“2019 yılında bir tatil kampında yaşadığımız gözaltı davasından “hafif suç” kapsamında cezalar aldık. Bu ceza bize hiçbir savunma yapmadan verildi.
Yaptığımız itirazlar hiçbir şekilde dikkate alınmadı. Ve ilk önce Şadi Özpolat, ardından Halil Demir “hafif suç” kapsamındaki bu davadan tutsak edildiler.
Arkadaşlarımız yollardan, bulundukları kurumların önünden teker teker gözaltına alınıp tutsak ediliyorlar. “HAFİF SUÇ” Bahane Edilerek Tutsak Edilen Arkadaşlarımızın Tutsaklıkları, 5 Aralık Yargıtay Mahkemesiyle “33 Yıl” Hapis Cezasına Dönüştürmek İsteniyor.
Direnerek Kazandığımız Özgürlüğümüzü, Komplo Kurarak Elimizden Almaya Çalışıyorlar.”

Sosyal ağlarda paylaşın