Almanya’da IRKÇILIK HER YERDE! “Yabancı” İseniz Polisin Sizi Kontrole Tabii Tutması İhtimali İki Kat Fazladır!

Polis kontrollerinde, eğer “kara kafalı” iseniz, “yabancı” iseniz, çevrilme, durdurulma ihtimaliniz daha fazla.
Almanya’da yaşayan herkesin bildiği ve yaşadığı bu gerçek, bir kurumun raporuyla da belgelenmiş oldu.
Uyum ve Göç Bilirkişi Konseyi’nin (SVR) Almanya çapında yaptığı kapsamlı araştırmaya göre, ‘yabancı kökenli’ olarak algılananlar, kamusal alanlarda diğer kişilere göre iki kat daha fazla polis kontrolüne maruz kalıyorlar.
SVR’NİN ‘Polis kontrollerinde ırksal profilleme’ araştırmasına göre, yabancı kökenli kişilerin polis kontrollerinde durdurulma oranı yüzde 8.3 iken, yerli olduğu izlenimi verenler için bu oran yüzde 4.4 olarak belirlendi.
Dış görünüşün yanı sıra cinsiyet ve yaş da, polis kontrollerinde belirleyici unsurlardan biri. En fazla kontrole 15-34 yaş aralığındaki “yabancı görünümlü erkekler” takıldı.
Yine raporda, “TEN rengi ve başörtüsü gibi faktörlere bağlı olarak yabancı kökenli olarak algılanan kişiler”, polis kontrollerine daha fazla maruz kalıyor.
Raporun ortaya koyduğu gerçeğin adı IRKÇILIKTIR.
Bunu yapan polistir. Bu ise yine açıkça gösteriyor ki, ırkçılık, Almanya’da bir devlet politikasıdır. Bu yasaların içeriğinden belediyelerdeki, sosyal kurumlardaki uygulamalara, polis uygulamalarına kadar uzanan, hayatın her alanının kaplayan bir politikadır.

Sosyal ağlarda paylaşın