Yunanistan Emperyalizmi Türkiye’li Devrimcilere Saldırıyor
TÜRKİYE’Lİ DEVRİMCİ SİNAN OKTAY ÖZEN SOKAK ORTASINDAN GÖZALTINA ALINDI

Yunanistan(GHA)
Yunanistan Emperyalizmi, Türkiyeli devrimcilere saldırmaya, gözaltına alıp tutuklamaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda çok sayıda Türkiye’li devrimciyi gözaltına alıp tutuklayan Yunanistan Emperyalizmi, bu sefer de Türkiye’li devrimci Sinan Oktay Özen’i sokak ortasında gözaltına aldı.

Yunanistan Halk Cephesi’nin yaptığı açıklamaya göre, “Emperyalizmin ve İşbirlikçilerinin Hukuk Terörü Bizi Yıldıramaz! Sinan Oktay Özen Gözaltına Alındı” dedi.

Yunanistan Devleti Devrimcilere Ayrı Bir Hukuk Uyguluyor

Yunanistan Halk Cephesi, yaptığı açıklamada, “Şu anda Exerhia Karakolu’nda tutulan Sinan Oktay Özen, pazartesi günü giyabi tutuklama kararının yerine getirilmesi amacıyla mahkemeye çıkarılacak. Sinan Oktay Özen’in Halkida’da yaz kampı sırasında yapılan bir polis baskınında polise direnmek(!), ‘devlet malına zarar vermek’ nedeniyle ‘hafif hüküm’ kapsamındaki hüküm nedeniyle aranması vardı. Normalde Yunanistan’da ‘hafif suç’ kapsamında olan hüküm, Halk Cephelileri olunca hemen bir saldırıya ve tutuklama terörüne dönüşüyor” ifadelerini kullandı.

Yunanistan Emperyalizmi, Komplolarla Emperyalizme ve Faşizme Yardakçılık Ediyor

Yunanistan Halk Cephesi’nin açıklamasında devamla; “Yunanistan devleti, emperyalizmle ve faşizmle işbirliği yaparak Halk Cephelileri ‘hukuk terörü’ ile sindirmeye çalışıyor. Yeni tutuklamalar, yeni davalar ve soruşturmalarla, komplolarla emperyalizme ve faşizme yardakçılık ediyor. Devrimci düşüncelerimizi ve devrimci görevlerimizi korumaya ve yerine getirmeye devam edeceğiz. Hiçbir saldırı, hiçbir hukuk terörü bizim devrimci görevlerimizi yerine getirmemizi engelleyemez. Tüm Yunan Halkını, Yunan Solunu, Türkiyeli Halkımızı, dostlarımızı saldırıya karşı birlikte mücadeleye çağırıyoruz” dedi.
GHA

Sosyal ağlarda paylaşın