Filistin Halkıyla Dayanışma Ziyaretleri Sürüyor

Ortadoğu(GHA)

Filistin ile dayanışma amacıyla yapılan gezi sürüyor. Grup Yorum, Anti-Emperyalist Cephe, Halk Sineması, Halk Cephesi, Dev-Genç’in içinde bulunduğu heyet Suriye’ye gitti.
Siyonist İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek ve Filistin halkıyla dayanışma göstermek amacıyla, Grup Yorum, Dev Genç, Anti Emperyalist Cephe ve Halk Sineması Suriye’ye gitti.

Suriye Cumhuriyeti, emperyalist ülkelerin destekleriyle 13 yıl önce işgal edilmek istenmiş olmasına rağmen, tüm emperyalist saldırılara rağmen direndi ve bugün direnişini sürdürüyor.
Bu direnişi desteklemek amacıyla Grup Yorum, daha önce iki kez Suriye’ye giderek konserler vermişti. Şimdi ise aynı kararlılıkla Grup Yorum, Dev Genç, Anti Emperyalist Cephe ve Halk Sineması bir araya gelerek Filistin’e destek için Suriye’de 3 ayrı konser verecek.

İlk Durak Lübnan

Grup Yorum, Dev Genç, Anti Emperyalist Cephe ve Halk Sineması, Avrupa’dan uçakla ilk durağı olan Lübnan’a indi. Lübnan’da Beyrut Refik Hariri Havalimanı’nda inen heyet, aynı zamanda birkaç yıl önce komplolarla gözaltına alınıp MİT’e teslim edilen Ayten Öztürk kaçırıldığı yer olarak biliniyor. Heyet daha sonra Suriye’nin başkenti Şam’a hareket etti.

Grup Yorum, Dev Genç, Anti Emperyalist Cephe ve Halk Sineması, Suriye basınıyla bir araya geldi.

Ortadoğu’da sürekli olarak saldırı altında olan bir bölgede, sadece son 7 ayda İşgal altındaki Filistin’de 33 binden fazla Filistinli katledildi. Grup Yorum’un düzenlediği basın toplantısında, burada olmaktan onur duyduklarını ve Filistin halkının onurlu direnişini desteklediklerini ifade etti.

Grup Yorum, Suriyeli gazetecilerle buluştuğu toplantıda yaptığı konuşmada, “Filistin halkının mücadelesine destek vermek, onların mücadelesini kendi mücadelemiz bilip güç katmak, dün olduğu gibi bugün de görevimizdir. ABD Emperyalizmi en vahşi haliyle kan dökmeye, katletmeye devam ediyor. Orta Doğu ve tüm dünyadaki emperyalist kuşatmanın karşısında biz varız. Anadolu’dan Suriye’ye, Suriye’den Filistin’e kadar şarkılarımızla emperyalizme karşı direnen halkların yanında olmaya devam edeceğiz. Suriye’deki ilk günümüzün programında, Şam’da bulunan ve aynı zamanda bizi davet eden Yazarlar Birliği binasında farklı Arap ülkelerinden basın mensuplarının katılımıyla bir basın toplantısı gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.

Suriye halkı, hem emperyalizme hem de onun çetelerine karşı direnmiştir.

Grup Yorum üyesi Umut Gültekin, ABD Emperyalizminin dünya genelinde yayılma ve hakim olma politikalarına karşı olduklarını vurgulayarak, “33. ABD Başkanı Harry Truman’ın 1946’da ‘Amerikan sistemi bir dünya sistemi olmadan yaşayamaz’ ifadesini paylaşarak, ABD emperyalizminin esas hedefinin bütün dünyayı kendi hegemonyası altına almak olduğunu açıkladı. Sorun, tek başına emperyalistlerin yeraltı ve yerüstü zenginliklerimize el koyması değildir. Asıl amaç, emperyalizmin dünya halklarını teslim almasıdır. Orta Doğu’da, Anti Emperyalist bilincin yüksek olmasıyla birlikte ABD Emperyalizmi, açıktan bu ülkeleri işgal edememiş, ancak İŞİD gibi çeteler aracılığıyla girmiştir. Suriye halkları, emperyalizmin beslemesi olan bu çetelere karşı savaşmış, emperyalizmin saldırılarına karşı direnmiş ve bugün de hala direnmeye devam ediyor. Biz de Grup Yorum olarak bir kez daha direnişlerinin yanında olmaya ve emperyalizme karşı direnişin sesini yükseltmeye geldik. Basın toplantısının devamında, emekçimiz Sena Erkoç Grup Yorum’un tarihini anlatarak, Grup Yorum’un Enternasyonal tarihi ve bu alanda yarattıklarına değindi. Grup Yorum, nerede emperyalizmin bir kuşatması varsa tarih boyunca ve günümüzde orada bulunduğunu ifade etti. Irak’a canlı kalkan olarak gittiğimizi, Filistin’e bizzat şehidimiz Helin Bölek’in gittiğini, Donbass’a 3 defa gittiğimizi ve Suriye’ye ikinci kez geldiğimizi vurguladı. ‘Dünya halklarının tek dostu dünya halklarıdır’ diyerek emperyalizme karşı ‘BİZ VARIZ’ ifadelerini kullandı.

Tutsak Halkın Hukuk Bürosu avukatlarının selamları Suriye’ye ulaştı

Grup Yorum üyesi Umut Gültekin, “Tutsak emekçilerimizin ve avukatlarımızın selamını iletiyoruz” diyerek devam ettiği konuşmasında, “Halkın Hukuk Bürosu avukatlarının 2012’de gerçekleştirdikleri Suriye ziyareti sonrası, İŞİD’i kendi topraklarımızda “Eğit Donat” projesiyle destekleyen ABD Emperyalizminin işbirlikçisi Türkiye devletine bulundukları suç duyurusu sonrası ve “Suriye halklarının da avukatıyız” söylemi ile birlikte bugün tutsak edildiklerini ve bu dayanışmanın bedelini ödediklerini anlattık. Emperyalizmin ve faşizmin tüm saldırılarına rağmen Suriye halkıyla bir arada olmaya ve emperyalizme karşı mücadelemizi büyütmeye devam edeceklerini vurduladı.

Ortadoğu basınından büyük ilgi

Grup Yorum, Dev Genç, Anti Emperyalist Cephe ve Halk Sinemasına Ortadoğu ve Suriye basını büyük ilgi göterdi.Gerçekleşen toplantıya Suriye Drama Tv | Al Ahbariya Suriye Tv | Sana Haber Ajansı | Al Bass Gazetesi | Tişrin Gazetesi | Suriyana Tv | En Nahar Gazetesi | Sefir Press adlı basın kuruluşları katıldı.
GHA

Sosyal ağlarda paylaşın