Yunanistan: Açlık Grevi “Hayati Tehlike” Aşamasında

17 Kasım örgütü üyesi Dimitris Kufodinas’ın tutukluluk şartlarının ağırlaştırılmasına karşı başlattığı açlık grevi, 50’li günlerde sürüyor. 

Kufodinas’ın ailesinin ziyaretine gelebilmesi için gündeme getirdiği Pire’deki Koridallos Hapishanesi’ne nakledilme talebi, Yunanistan hükümeti tarafından reddedildi.

Kufodinas’ın bu nedenle bir süredir su alımını da kestiği belirtiliyor. 

Kufodinas’ın bunun üzerine Lamia Genel Hastanesi’nde yoğun bakıma alındığı öğrenildi. Hastane yönetimi tarafından yapılan açıklamada, “Kufodinas’ın sağlık durumunun kötüleştiği…” belirtilirken, şöyle denildi: 

“Mevcut mevzuata uygun olarak, yoğun bakım personeli, hastanın sürekli olarak sıvı almayı reddetmesinin sonuçlarıyla başa çıkmak için gerekli tüm tıbbi ve farmakolojik önlemleri almaktadır. Sağlık personeli, insan haklarına saygı göstererek hastanın sağlığını sağlamak amacıyla, tıp etiği kurallarına uygun olarak hizmetlerini vermeye devam ediyor.”

Destek Eylemleri

Kufodinas’ın durumunun ağırlaşması üzerine Yunanistan’ın çeşitli şehirlerinde protesto eylemleri düzenlenmeye başlandı. 

Polis, Atina’da yapılan eyleme göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su kullanarak saldırdı.

Ayrıca Değişim Hareketi, Yunanistan Komünist Partisi ve MeRA25 adlı örgütler tarafından da Kufodinas’ın talebinin kabul edilmesi için açıklamalar yapıldı. 

Sosyal ağlarda paylaşın