Diyanet’in Cuma Hutbesi: Var olanla Yetinin… Sıkıntılara Katlanın! İSYAN ETMEYİN!..

Diyanet İşleri Başkanlığı, her cuma günü için bir “cuma hutbesi” yayınlar. 

Bunlar zaman zaman dini içeriklidir ama asıl olarak Cuma hutbeleri, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın siyaset kürsüsüdür. 

Doğal olarak da AKP iktidarına bağlı olan Diyanet, AKP’nin politikaları doğrultusunda politika yapar. 26 Şubat günkü Cuma hutbesi de bunun yeni bir örneği idi. 

Bu hutbede diyor ki Diyanet, aç da kalsanız, işsiz de kalsanız, yoksullaşsanız da, bu allahın sizi sınav etmesidir. Sesinizi çıkarmayın. 

Neden böyle bir konu seçiyor Diyanet?

Çok açık; AKP iktidarı halkı giderek daha fazla aç bırakıyor, daha fazla yoksullaştırıyor.. İşte bu noktada Diyanet çıkıyor, dini kullanıp, kitlelere açlığa, yoksulluğa isyan etmeyin diye fetva veriyor. 

Diyanet’in Ayet’i:

Diyanet’in 26 Şubat günkü cuma hutbesinin bir bölümünde şöyle deniliyor: 

“Aziz Müminler! Hayatımız boyunca pek çok sıkıntı, keder ve musibetle karşılaşırız. Sonuçları ne olursa olsun başımıza gelen her olay, dünya imtihanının bir parçasıdır. Ömür dediğimiz sermaye, aslında imtihan için bize tanınan sınırlı süredir. Önemli olan bu süreyi iman ve salih ameller ile geçirebilmek, karşılaştığımız hadiseler karşısında doğru tavırlar ortaya koyabilmektir. Nitekim Cenâb-ı Hak bir ayet-i kerimede şöyle buyurmaktadır: “Andolsun ki sizi biraz korku ve açlıkla; mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle sınayacağız. Sabredenleri müjdele!”

Evet, din nasıl kitleleri aldatmak, pasifleştirmek için kullanılıyor, görüyoruz.  Diyor ki, ey kullar, allah sizi açlıkla, yoksullukla, sınıyor.. SABREDİN!

Halkın Cehenem Ateşinden Sizi Hangi Ayet Koruyabilir? 

Diyanet’e diyoruz ki; 

Siz, halkımızın deyimiyle “allahtan korkmaz, kuldan utanmaz”sınız;  Kuran’ı da, peygamberleri de, ayetleri sureleri de, kullanıyorsunuz. AKP iktidarının halkı aç yoksul bırakmasını halka kabul ettirmek için “kutsal” ne varsa, pazara sürüyorsunuz.  Eğer dine, kurana inayorsanız, besbelli ki,  yarın size bekleyen tek şey cehenmem ateşidir. Ama bu halk hesabını sonraya bırakır mı bilinmez; Hutbeleriniz karşısında lüks ve sefahat içinde yaşarken, bir bakmışsınız, halkın cehennem ateşi kapınızın önüne kadar gelivermiş.O zaman sizi hiçbir ayet kurtarmaz, bilesiniz. 

Sosyal ağlarda paylaşın