YÜKSEL DİRENİŞÇİLERİ SENDİKALARDAN TASFİYE ETMEKLE BİTİRİLEMEZ ÇÜNKÜ YÜKSEL DİRENİŞİ HALKLAŞMIŞTIR!

Faşizmin ve Reformist Tasfiyeci Sendikanın Adaletsizliğine Karşı Yüksel Direnişi Tutsaklıkta ve Meydanda Devam Ediyor! Yüksel Direnişi ve Direnişçileri Komplolarla, Tutuklamalarla Susturulamaz!

Yaşasın Yüksel Direnişimiz!

Dergimizin bu bölümünde faşizmin onca saldırısına, tutuklama terörüne karşı sürmekte olan Yüksel Direnişi günlüklerini okurlarımızla paylaşıyoruz;

“Yüksel Direnişi, işimizi geri istiyoruz eylemi olarak başlamış ve bir adalet mücadelesine dönüşmüştür. İşte tam da bu yüzden Nuriye Gülen ve Yüksel Direnişçileri tutuklanmışlardır.”

“Grup Yorum’un çalışmalarını yaptığı İdil Kültür Merkezi 11. kez basıldı. Kültür sözünü duyunca elim silahıma gidiyor diyenlerin soyundan gelenlerce baskınlarda Grup Yorum’un enstrümanları parçalanıyor, kültür merkezleri talan ediliyor. Onlar halk sanatı için Helin ve İbrahim’i toprağa verdi. Ama çok iyi biliyorlardı ki insan asıl düşlerini terk ederse ölür. Nedir düşleri? Bağımsız bir ülke, katillerin ve faşizmin olmadığı bir ülke. Bu halkın düşü Grup Yorum’un düşü. Düşü gerçek kılacağız.”

“12 Ekim’de başlayan Soma ve Ermenek maden işçilerinin Ankara Yürüyüşü kararı hala sürüyor. Onlar kendilerine jandarmalarla yapılan saldırıya rağmen direniyorlar. Madenciye saldıranlar patronlara gelince yeni maden ocakları açma ruhsatı veriyor. Çünkü faşizmi ayakta tutan patronlardır.

Buradan direniş alanımızdan maden işçilerinin yürüyüşüne tüm halkımızı çağırıyoruz. Soma ve Ermenek maden işçilerinin direnişine Yüksel Direnişinden bin selam olsun!”

“Bugün 10 yıldır adalet isteyen Murat Oğraş”tan bahsedeceğim. Oğlu Riksos Otel’de öldürülen Burak’ın babası. Cinayet suç. Cezası var. Ama Burak’ın katilleri 10 yıldır yargılanmadı. Çünkü katilleri sermayedarlar. Eğer katil sermayedarlar, siyasiler, patronlar ise yargılanmazlar. Onlar için hukuk halk için diktatörlüktür. Murat Oğraş’ın 10 yıldır süren adalet mücadelesi, acısı, öfkesi, sabrı bizim direnme zorunluluğumuzdur. Gerçekten adalet gelene kadar mücadele etmeye devam edeceğiz.”

“Yalnızca bizler değil Soma ve Ermenek işçileri, Uzel işçileri, emekçiler, evladını kaybeden anne-babalar direniyorlar. Çünkü çok iyi biliyoruz ki ancak direnirsek kazanırız. Direnmeye, mücadele etmeye devam edeceğiz.”

“İşverenlere 134 milyar teşvik veriliyor işsizlik, yoksulluk hala var. Öğrenim kredisi alan gençler ödeyemedikleri kredi borçlarına eklenen faizlerle, işsizlikle karşı karşıya. Patronları koruyanlar öğrencilerden yana tavır koymaz.”

“AKP’nin çıkardığı torba yasaların hiçbirinde işçiye, emekçiye hakkı verilmiyor. Çıkartılan son yasada emekçilerin kıdem tazminatları yok sayılıyor. AKP emekçi düşmanlığı sürdürüyor.”

“Ülkemizde yoksulluktan, işsizlikten kendilerini yakanlar var. AKP iktidarı patronların borçlarını silerken yoksulların borçlarını silmiyor. Onların içine düştüğü bunalım ile kendilerini yakmalarına seyirci kalıyor.”

“AKP faşizmine karşı direnmeyen sendikalar; işi, ekmeği için direnen üyelerini sendikalardan ihraç ediyor. AKP faşizminin tutuklama terörüne onlar da üyelerini sendikalardan tasfiye ederek destek veriyor!”

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.