Poliste İki Nazi Grubu Daha Çıktı… NAZİLER, ALMAN POLİSİNDE İSTİSNA MI?…

Alman polisi içindeki Nazi gruplarıyla ilgili haberlerin ardı arkası kesilmiyor.
Hemen her ay, bir başka eyalette, yeni bir Nazi grubu ortaya çıkıyor.
Essen Polisi ve NRW İçişleri Bakanı Herbert Reul tarafından yapılan açıklamalarda, Nazi polislerden oluşan iki grubun ortaya çıkarıldığı belirtiliyor.

Mermilerle Gamalı Haç!


Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’nde (NRW) Nazi artığı polislerin oluşturduğu bir Whatsapp sohbet grubu ortaya çıkarıldı. NRW İçişleri Bakanı Herbert Reul, bu grupka “151 şüpheli polis” olduğunu açıkladı. İçişleri Bakanı, el konulan bilgisayarlardaki verilerin sadece yüzde 40’ını inceleyebildiklerini, bir polis memurunun devriye aracında Hitler selamı verdiğinin tespit edildiğini, bir başka paylaşımda polislerin mermilerle gamalı haç oluşturduğunu belirtti.

Irkçı Gruplarla Bağlantılı Polisler:


Essen’deki Nazi grubu ise, basına şu şekilde yansıtıldı. “Essen kenti Emniyet Müdürlüğü’nde görevli 32 polisin bulunduğu Whatsapp sohbet grubuna ilişkin incelemede, bir polisin bekârlığa veda partisinde Nazi marşı söylendiği ortaya çıktı. Fakat daha önemlisi, bu polislerin ırkçı gruplarla bağlantısı da belgelerle belirlendi.

İçişleri Bakanlığı’na Soruyoruz:


PEKİ ŞİMDİ NAZİ MARŞI SÖYLEYEN, NAZİ SELAMI VEREN, NAZİ ÖRGÜTLENMESİ KURAN BU POLİSLER NEREDELER?
“GÖREVLERİ” BAŞINDILAR MI?
YOKSA AÇIĞA MI ALINDILAR?

İçişleri Bakanlığı açıklamasında açığa alınma, görevden uzaklaştırma gibi bir önlemden, yaptırımdan sözedilmediğine göre, BUNLAR HALA GÖREV BAŞINDAKİ POLİSLER.
Peki “toplumun huzuru ve güvenliği” NAZİ POLİSLERİNE NASIL TESLİM EDİLİYOR?
ALMAN DEVLETİNİN, İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NIN BU SORUYA CEVABINI BEKLİYORUZ?

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.