Filistinli Tutsak Mahir El-Ahres açlık grevinde 90. Günlerde

Fransa Halk Cephesi İsrail hapishanesinde açlık grevinde olan Filistinli tutsak Mahir El-Ahres için bir açıklama yayınladı. Açıklamada “Türkiyeli Devrimciler olarak Mahir’in canıyla dile getirdiği ‘Adil Yargılanma’ talebinin sesiyiz” denildi. Açıklamada şunlara yer verildi.

 “Filistinli Tutsak Mahir El-Ahres’in Talepleri Kabul Edilsin.”

Mahir El-Ahres adlı Filistinli Tutsak, Siyonist İsrail’in ‘idari tutukluluk statüsünü’ protesto etmek ve adil yargılanma hakkının kabulü için açlık grevinde, 90 günü aşkın bir süredir açlık grevinde olan Mahir El-Ahres, İsrail’in çeşitli hilelerle direnişi kırma çabalarına karşı eylemini sürdürüyor.

Ve İsrail Zindanlarındaki binlerce Filistinli tutsağın sesi oluyor.

Bizler, Adalet talebiyle can veren Helin, Mustafa, İbo ve Ebru’nun yoldaşları olarak tutsak Filistinli kardeşimizin direnişini selamlıyoruz.

Mahir’e, şehit düşen yoldaşlarımızın selamını yolluyoruz.

‘İdari tutukluluk statüsü’ İsrail’in yıllardır uyguladığı bir politika olmakla birlikte, direnişi kırma, direnişi yok etme, direnen dinamikleri pasifize etmeyi amaçlamaktadır.

Bu uygulamayla beraber Filistinliler, İsrail’in istihbarat kaynaklarından gelen bilgiler temel alınarak ‘şüpheli’ sıfatıyla yargılanmadan yıllarca tutuklu kalabiliyor,

adeta rehin tutuluyorlar.

Mahir El-Ahres de rehin olarak tutulan Filistinlilerden biri.

Ve başlattığı açlık greviyle bu politikaya karşı 90 günü aşkın bir süredir direnişte.

Biz Türkiyeli Devrimciler olarak Mahir’in canıyla dile getirdiği ‘Adil Yargılanma’ talebinin sesiyiz.

Filistinli Tutsak Mahir’in yanındayız.

Mahir El-Ahres Yanlız Değildir.

Mahir El-Ahres’in Talepleri Kabul Edilsin.

Kahrolsun Siyonizm Yaşasın Özgür Filistin

Filistin Kazanacak

Fransa Halk Cephesi

Fransa Halk Cephesi 1 Kasım günü Mahir El-Ahras için bir günlük destek açlık grevi yaptı. Destek açlık grevleri her gün başka bir ülkede olmak üzere devam ediyor. Sırasıyla Donbas, İtalya, Yunanistan, Avusturya’da destek açlık grevleri yapılıyor.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.