Yolsuzluk Konulu Program Esnasında RTÜK’ten Canlı Sansür

Bu sabah RTÜK, TELE1’de canlı yayımlanan, Musa Özuğrlu’nun gazete haberlerini okuyup yorumladığı ‘Gün Başlıyor’ programında ‘canlı sansür uygulamasına imza attı. RTÜK, kanalı uyararak Özuğurlu’nun Sayıştay Raporu’ndaki yolsuzluklarla ilgili habere ilişkin yorum yapmasını engelledi.

AKP faşizminin her yerinden hırsızlık, yolsuzluk talan fışkırıyor. Her gün yayın yasağı, ekran karartma, sansür, kapatma cezası ile soygun ve talanlarını gizlemeye çalşısalar da bu mümkün olmuyor. Çünkü her an her dakika soyuyorlar, ülkeyi talan ediyorlar. Ülkeye haşereler gibi dadanmış iliklerini somuruyorlar…

TELE1’e canlı yayında sansür: RTÜK uyardı, yolsuzluk yorumu yarım kaldı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), bu sabah TELE1 televizyonunda saat 08.00-10.00 saatleri arasında canlı yayınlanan ve Musa Özuğurlu’nun sunduğu ‘Gün Başlıyor’ programında ‘canlı sansür’ uygulamasına imza attı. Programda Özuğurlu,  gazete haberlerinin okunduğu ve yorumlandığı bölümde Cumhuriyet Gazetesi’nde yer alan Sayıştay Raporu’ndaki yolsuzluklarla ilgili habere ilişkin yorum yaparken, kulaklığından yönetmenin uyarısı geldi. Musa Özuğurlu, yönetmenin uyarısı üzerine, RTÜK’ten Sayıştay Raporu haberini aktarmaması konusunda Tele1’e uyarı geldiğini ve kendisinin de bu nedenle söz konusu habere ilişkin yorumunu kesmek zorunda kaldığını açıkladı.

Musa Özuğurlu, RTÜK’ün ‘canlı sansür’ünün ardından “Evet, Cumhuriyet de gazete değil, o haberi yapanlar da gazeteci değil. RTÜK böyle haber yapmamızı istiyor. Beğendiniz mi RTÜK üyeleri” şeklinde tepki gösterdi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.