AKP Barolara Saldırmaya Devam Ediyor: Urfa Baro Başkanı ve 26 Avukata Soruşturma

Erdoğan’ın AKP’si Avukatlara saldırısına ara vermeksizin devam ediyor. Avukatlığın tüm halktan yana, ilerici yanlarını tasfiye ederek kendi istediği hale getirmek istiyor faşizm. Buna göre avukatlık savunmanlıktan çok hakimler savcılar ile halk arasında danışman görevi yürüten devlet memuruna dönüştürülmek isteniyor. Faşizmin aldığı kararlar hakimler tarafından okunacak avukatlar ise dosyanın kırtasiye işlerini yürütecek.

Bu isteğini çoklu baro sistemini yasalaştırarak hayata geçirmek noktasında önemli bir adım atsa da ülkemiz avukatlarının büyük çoğunluğunun kayıtlı olduğu baroları teslim almakta zorlanan AKP faşizmi en iyi bildiği yöntemi kullanıyor. Soruşturma, dava açma, yargılama… AKP’nin saldırılarına karşı çıkanlara soruşturma başlatıp davalar açarak tüm avukatları sindirmek istiyor.

İktidarın en yeni saldırısı Urfa Baro Başkanı ve 26 avukata soruşturma oldu.

Şanlıurfa Baro Başkanı Abdullah Öncel ve beraberindeki 26 avukata soruşturma açıldı. Şanlıurfa Cumhuriyet Savcılığı, söz konusu soruşturma için barolarda yapılmak istenen değişikliğe karşı yaptıkları oturma eylemi ve basın açıklamasını gerekçe gösterdi. Baro Başkanı Öncel, “Bu soruşturma da diğer meslektaşlarımıza uygulanan korkutma ve sindirme politikalarının benzeridir. Ben arkadaşlarımla bu yolda yargılanmaktan şeref duyarım” açıklamasında bulundu.

Baro Başkanı Abdullah Öncel  adil yargılanma talebi ile ölüm orucu direnişi yapan Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal için şu açıklamayı yapmıştı: “Engisizyon mahkemelerinden farkınız kalmadı artık, bizleri alın onların yerine, baro başkanı olarak ben hazırım #EbruVeAytacYasasın

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.