Yunanistan’da Irkçı Faşist Parti ALTIN ŞAFAK İçin Suç Örgütü Kararı

Yunan Neo-Nazi “Altın Şafak” partisi, Atina Ceza Mahkemesi tarafından 7 Ekim Çarşamba günü “suç örgütü” olarak adlandırılırken, lideri ve üst düzey yetkilileri partiye liderlik etmekten suçlu bulundu. Kararın açıklamasının ardından mahkeme binası dışında bekleyen on binlerce kişiye ise polis saldırdı! Polisin saldırısı aslında Yunan devletinin ve güvenlik güçlerinin içindeki faşist örgütlenmesinin üzüntüsünü göstermekteydi.

Yunan Neo-Nazi Partisi “Altın Şafak’”ın karar duruşması başkent Atina’da 7 Ekim günü görüldü. Gerçekleşen duruşmanın sonunda Neo-Nazi partisi “Altın Şafak” mahkeme kararı ile kriminel bir suç örgütü olduğu ve Neo-Nazi partisinin kurucusu Nikos Mikaloliakos, bir kişinin katledilmesine ve iki cinayetin teşebbüsüne karışan 68 sanıktan biriydi.

Başkent Atina’da Alexandra Bulvarı üzerinde bulunan mahkeme binasında 7 Ekim günü önemli bir duruşma görüldü. Yunanistan’daki “Altın Şafak” isimli faşit Nazi artıklarının mirasını sahiplenen örgütün karar duruşması görüldü. İnsanlık tarihine kara bir leke olarak yerini alan “Altın Şafak” isimli çete örgütlenmesine ilişkin Yunan Mahkemesi kararını açıkladı. “Altın Şafak” isimli örgütlenmenin kriminel bir suç örgütü olduğuna karar verildi.

Alexandra Bulvarı üzerinde ise on binlerce kişi sabah saatlerinde yerini alarak verilecek kararı bekledi. Caddenin bir ucundan diğer ucuna on binlerce kişi bayrakları, pankartları ve sloganları ile faşizme geçit olmadığını tek yürek olarak haykırdı.

Alexandra Bulvarı’nın üzerindeki kitleye kararın hoparlörlerden duyurulmasıyla büyük bir coşku ve sevinç sloganları haykırıldı. Ve görüntülerde de gördüğünüz gibi bir volkan gibi faşizme tepkisini gösteren kitleye ise Yunan polisi gaz bombaları ile saldırdı. Yunan polisinin içindeki faşist örgütlenmenin alınan karara tepkisi olacak ki bu saldırıya kitle ise direnişle cevap verdi.

Kitlenin faşizme karşı alınan bu kararını sevinç ile karşılaması polisin ise intikamcı bir kin ile halka saldırması her şeyi özetliyordu.

Faşizmin Yunanistan’daki hayranı, Neo-Nazi “Altın Şafak” partisinin lideri Nikos Mikaloliakos ve altı yöneticisinninin de aralarında bulunduğu toplam 68 kişi bir kişinin katledilmesine ve iki cinayet teşebbüsüne karışmaktan suçlanmaktaydılar.

Yunanistan'da "Altın Şafak" üyeleri yargılanıyor

Atina Ceza Mahkemesi ayrıca Altın Şafak üyesi Yorgos Roupakias’ı 2013 yılında anti-faşist bir rapçiyi öldürmekten suçlu buldu.

Dava Yunanistan’da uzun bir süredir devam etmekteydi.

(Doğan Haber Ajansı)

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.