Yok Birbirinizden Farkınız

“Parlamento BURJUVAZİNİN AHIRI,

BÜROKSANİNİN AĞACIDIR” der devrimin öğretmenleri.

Bir fotoğraf yayınlandı kurtuluş savaşının başlangıcı kabul edilen 19 mayısın 100.yıldönümünde. Uzunca bir süre üzerine konuşulacağı belli olan bu fotoğrafta düzen siyasetinin temsilcilerinin hemen tamamı vardı. Aynı karede düzen partilerinin genel başkanları ve  Recep Tayip Erdoğan’ı gören bir çok insan “bunlar nasıl olur da hiç bir şey olmamış gibi  bir araya gelebiliyor” diye aklından geçirebilir.

Fotoğrafı daha da enteresan hale getiren geçmişin ihbarcı kontra kliğinin marka ismi, bugünün AKP yalayıcılığı ile bilinen Doğu Perinçek’in “aynı gemideyiz” twitti ile paylaşımı oldu. Bakın gemide kimler var.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: CHP’nin hala solcu olduğuna inanan ciddi bir nüfus var. DİSK KESK gibi sendikalar da bi şekilde kapak atıp millet vekilliği kapma kapısı olarak gördüğü CHP’yi sol olarak yutturmaya çalışır yıllardır. Sürekli olarak  AKP ile iktidar-devlet paylaşımında birbirleri ile çatışırlar.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli    :  Sözde milliyetçi parti. Milliyetçiliklerinin milli hiç bir yanı yoktur.  Mecliste konuşma yapan ABD başkanını salya sümük alkışlamaktan geri kalmazlar. Emperyalizme sıktıkları tek bir kurşun yokken elleri devrimci ve kürt halkının kanına bulaşmıştır sayısız sefer.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: Sözde islamcı parti. O da sözde ABD İsrail karşıtı. İsrail ile yapılmış en köklü askeri anlaşmaların altında bulunan imzaları onların İsrail-ABD karşıtlıklarının da islamcılıklarının da söze olduğunu çok açık gözler önüne seriyor.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici : Yegane  kuruluş amacı halkın mücadelesinin önüne çıkartılmak olan düzenin sözde milliyetçi partisi. Maraş katliamının sorumlularının kurduğu partidir.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek : Halk düşmanı, kontra, ihbarcı parti de kendini sosyalist diye yutturmaya çalışır. İsmi önce Sosyalist Parti sonra İşçi Partisi oldu.  Sosyalizmle, işçi ile ilgisi yoktur.  Şimdi Vatan partisi diye değişti. Vatan ama vatanın satılmasına gık sesleri çıkmaz.  

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal: Adının açılımı Demokratik Sol Parti. Sol! Türkiye tarihinin en vahşi hapishane katliamını yapan, devrimcileri diri diri yakan Sol(!). Başka bir şey anlatmaya gerek var mı?

Ve tabii ki Cumhurbaşkanı Erdoğan :  Sözde milliyetçi muhafazakar AKP’nin genel başkanı. Doğu Perinçek’in aynı gemideyiz dediği geminin bugünkü kaptanı.  Halka karşı işlediği suçları, vatanı satması, çalması çırpması, koca memleketi babasının çiftliği sanması ile biliniyor.

Evet hepiniz aynı gemidesiniz.

Aynı parlamentoyu savunursunuz.  Halkı soyan sömüren aç evsiz bırakanlarındır o  parlamento. Sizin gemimiz dediğiniz o ahırda  halkın yararına tek bir iş yapılmaz. Halkın tek bir adalet talebi karşılık bulmaz. O geminin varlığı halka zarar verir.  Bir şey o gemiye zarar veriyor gemidekilerin rahatını kaçırıyorsa o şeyin halka faydası vardır.

Bu poz ile verdikleri mesaj elbetteki emperyalizme karşı birlik mesajı değil. Kurtuluş savaşının başladığı yerde poz veren parti liderlerinin tamamı ülkemizi emperyalistlere peşkeş çekenlerdir.

Düzen siyasetinin en çalkantılı, birbirleri ile en çatışmalı olduğu dönemlerde birbirlerine sarf ettikleri sözleri duyan “bunlar birbirleri ile kanlı bıçaklı” “birbirlerini gördükleri yerde gırtlak gırtlağa girerler” diye aklından geçirebilir. Ama işin aslı öyle değildir.

Yoktur birbirlerinden farkları. Burjuvazinin ahırından semirirler hepsi. Milliyetçilikleri sahte,  islamcılıkları sahte,  solculukları reformistlikleri sahte… Halkı kandırmak içindir etiketleri. Hepsi aynı ağacın dallarıdırlar. Emperyalizmin yeminli uşakları faşizmin temsilcileridirler. Varlıkları halka zulmetmek içindir.

O birlik mesajını halk çok iyi anlayacak bir gün. Halka karşı birlik mesajı olduğunu bir gün görecek. Yavaş yavaş su alıyor geminiz. Parlamento denen ahırınız . Geminizin halk denizinde batacağı gün de gelecek.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.