Bu ateş zalimleri yakar


Gaziantep belediyesi önünde işsizliğe ve geleceksizliğe daha fazla dayanamayarak kendinini yakan Eyüp Dal hayatını kaybetti. Eyüp Dal’ın daha önce AKP’li Gaziantep belediyesine iş başvurusunda bulunduğu ve reddedildiği öğrenildi. Geçtiğimiz günlerde Erdoğan halka “karınlarını doyuruyoruz ama bize oy vermiyorlar” demişti. İşte o halkın içinden biri daha hayatını kaybederek faşizm gerçeğini yüzümüze vurdu.

Eyüp Dal’ın annesi Türkan Dal yaşadığı acıyı şöyle tarif etti:

“Oğlum ortalama 5 yıldır iş arıyordu. Geçenlerde bir fabrikadan kendisini aradıklarını ve işe başlayacağını gülerek anlatan oğlum daha sonra buradan da ret cevabı almıştı” 

“Daha sonra İş-Kur üzerinden oğlumu Şahinbey Belediyesine yönlendirmişler. Şahinbey Belediyesinin hükümlü kadrosunda oğlumun işe başlayabileceği dile getirilmiş. Belediye görevlileri oğlumu önce umutlandırarak işe başlayabileceğini söylemişler. Daha sonra ise oğlumun işe alınmayacağı anlatılmış. Bunun üzerine oğlum belediyenin önünde kendisini yaktı. Biz oğlumun iyileşmesi için 4 gün yoğun bakım ünitesinin önünde bekledik. Fakat oğlum uyanmadı. Yüreğimiz yanıyor. Ölen bir köpeğe bile insanlık üzülürken benim oğlum için bir tek belediye yönetici gelip başsağlığı dilemedi.”



Gençlerimizin bedenini, analarımızın yüreğini yakan bu adaletsizlik yangınını çıkartan kapitalist sömürü düzeninden başka bir şey değildir. Son araştırmalara göre devletin kendi rakamları bile her dört gençten birinin işsiz olduğunu söylüyor. Gelecek kaygısı içindeki bu gençlik, çözümü intiharda değil, örgütlü mücadelede bulduğunda bu yangın elbet sahiplerini de yakacak.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.