Grup Yorum Elemanlarına ve İdil Kültür Merkezi Çalışanlarına İşkence!

16 mayıs günü İdil Kültür Merkezine yapılan baskınla gözaltına alınan Grup Yorum Elemanları ve Kültür Merkezi çalışanları serbest bırakıldıktan sonra kendilerine yapılan  işkenceyi anlattı.

Halkın Hukuk Bürosu’nun sosyal medya hesabından paylaşılan haberde işkenceye maruz kalanlar kendilerine yapılan işkenceyi anlattılar.

Fırat Kaya:

“2.30 civarı işkenceye başladılar. Suyla ıslattılar. 20 dk boyunca aralıksız dövdüler. Memleketimi soruyorlar, cevap vermeyince dövüyorlar. Taciz ettiler. (Makatımı parmakladılar). Hayalarımı burdular.
Zorla su içirmeye çalıştılar. 2 kişilerdi. Biri hilal bıyıklı, biraz uzun saçlı bayağı kilolu, bu bayağı ezdi beni. Diğeri kel, kirli sakallı yine hilal bıyıklı.”

 Beyhan Gün;
“S.23 gibi başladılar ayağımı büktüler. Ayağımın üzerine basamıyorum.5-6 kişi bayıltana kadar dövdüler. Görsem tanırım. Kameraların olduğu yerde yaptılar. Biri şişman üstüme geldi. Saçımdan tuttu, kafamı yere vurdu. Keyfi aramaya son dedim diye küfür ettiler. Ayağım ve omzum çok kötü. Üstüme oturdular. Ayağımı çevirdiler.”GrupYorum üyesi Betül Varan’ı Haseki Hastanesine götürürken görüntü alsın diye SABAH gazetesini çağırmışlar. Sadece bu fotoğraf bile şunları gösteriyor; Doktor kontrolüne ters kelepçe ile götürdüklerini erkek polisin bir kadının koluna girmekte sakınca görmediğini ve reklamı.  S. S ve bağlı polislerin güç gösterisi yapma şekilleri şöyle; İki ayda bir baskın yaptığın kültür merkezlerine, bürolara gir, içerde kim varsa adını bile sormadan gözaltına al, alınanlara işkence yap..

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.