Yine sel yine can kaybı : Rize’de sel katliamında hayatını kaybedenlerin sayısı 6 oldu.

Rize genelinde dün öğleden sonra başlayan şiddetli sağanak sonucu Güneysu ilçesinde yamaçtan kayan toprağın bir kısmını yıktığı ahşap evde bulunan ve haber alınamayan 3 kişinin cesetleri çıkarıldı.

Şehrin farklı yerlerinde bulunan cenazelerin en sonuncusu bugün Muradiye ilçesinde bulundu.

Rize Doğu Karadeniz’in en yağışlı şehri diyebiliriz. Bu bir gerçek. Ancak bu gerçeğe rağmen her yağan yağmur, yoksulun evini yıkar, verimli toplaklarını sel alır götürür, 5 er onar can alır… Ama her seferinde takdir-i ilahi denir, bölgeye hemen sorumlu bakanlar giderek sözde incelemelerde bulunur. “katil cinayet mahaline mutlaka gelir” sözü gelir akıllara her seferinde.

Bölgeye gönderilen bakanların tek amacı yaşanan selin katliama dönüşmesindeki sorumluluklarını gizlemektir…

Sel gibi bir çok felaketler artık teknoloji ile önlenebiliyor, şiddeti azaltılabiliyor, önceden öngörülebiliyor… ancak bunlara rağmen her sel halkın canını almaya devam ediyor. Çünkü bu sistem, bu sistemin başındaki AKP iktidarı halk düşmanıdır. Halkın canını düşünmez.

Tüm Anadolu’nun olduğu gibi Rize’nin de doğal güzelliklerini talan etmekten, doğal dengesini bozacak HES’ler, madenler, inşaatlar yapmaktan başka bir şey bilmeyen AKP iktidarı bu katliamın da sorumlusudur.  Kendilerine her türlü doğal olaylara karşı yüksek güvenlikli saraylar yaparken halkın yaşayabileceği doğal olaylara karşı hiç bir önlem almıyor AKP iktidarı.

Rize halkına baş sağlığı diliyor, hayatını kaybedenlerin yakınlarına sabır diliyoruz….

Sosyal ağlarda paylaşın