ABD’nin Küba Provokasyonu Hakkında Rusya’dan Açıklama : İçişlerine Karışmayın

ABD’nin Küba Provokasyonu Hakkında Rusya’dan Açıklama : İçişlerine Karışmayın

Küba devleti emperyalizmle mücadelede bir çok yanlış kararların altına imza atmasının sonucu olarak geçtiğimiz yıllarda Havana’da ABD büyükelçiliği açılmasına müsaade edecek noktaya geldi. Bir çok konuda sosyalist yöntemlerden uzaklaşarak sorunlarına çare aramaya giden Kübe devleti Havana’da ABD büyükelçiliği açılmasına da izin vererek bu hafta yaşanan olayların olmasına kapı aralamış oldu.

Geçen hafta Küba’nın bir çok şehrinde ABD bayrakları ile gösteriler düzenlendi.

Bu 60 yıllık devrim tarihinde hiç yaşanmamış bir olaydı. Eminiz haberi duyan herkes Küba’da ABD bayrakları ile eylemler yapılmasına “CHE’nin kemikleri sızlıyor” demiştir.

Küba’da yaşananlar ile ilgili şüphesiz çokça şey yazılacak konuşulacaktır. GHA’nın da söyleyecekleri olacak önümüzdeki günlerde…

Yaşanan provokatif, ABD organizasyonu olduğu belli olan gösterilerin ardından ABD’den gelen açıklamalar üzerine Rusya’dan sert bir açıklama geldi :

Rusya Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, “ABD’den Küba’da son yaşananlarla ilgili gelen resmi açıklamaları şaşkınlıkla karşıladık” ifadelerini kullanıldı.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Zaharova, Washington’ın Küba’ya yönelik eylemlerini bir başka siyasi mizansen ve ABD’de kök salmış olan ‘çifte standart’ uygulamasının bir örneği olarak nitelendirdi.

‘SİYASETTE İKİYÜZLÜLÜKTEN KURTULUN’

Zaharova, “Washington’a objektif bir tavır sergilemeleri, siyasette ikiyüzlülükten kurtulmaları çağrısı yapıyoruz. Kübalıların, Küba hükümeti ve halkının olanları kendi başına çözümlemesine ve kendi kaderlerini belirlemelerine izin verin. ABD ve onun peşindekilerden istenen tek bir şey var, egemen bir devletin işlerine karışmamak… Eğer Washington Küba’daki insani durumla ilgili gerçekten endişe duyuyor, bir şekilde sıradan Kübalılara yardım etmek istiyorsa, kendilerinden, başta tüm dünya toplumu tarafından karşı çıkılan ablukayı kaldırmaktan başlamalı” ifadelerini kullandı.

Zaharova, “Buradaki mantık basit. Washington bu mantığı birçok farklı durumda test etti, ancak hepsinde de aynı bakış açısı, istenmeyen rejimlere karşı ‘renkli devrim’ ilhamı vardı” dedi.

Rusya’dan Küba açıklaması: Her türlü desteği vermeye hazırız
Sosyal ağlarda paylaşın