Grup Yorum’dan Yunanistan konseri

Grup Yorum Yunanistan’da konser verdi.

Atina’da kavga şarkılarını söyleyen Grup Yorum, hayata geçirdikleri her konserde Yedi Notanın Komutanlarına verdikleri sözü yerine getiriyor. Dünyanın her yerinde susturulmaya çalışılan Grup Yorum susmuyor, daha gür sesle haykırıyor şarkılarını…

8 Temmuz Perşembe Günü Atina’da gerçekleştirdikleri konser, Yunistan’da 16 aydır hukuksuz bir şekilde tutuklu olan Türkiyeli 11 Devrimci içindi.

Grup Yorum yine yalnız değildi. Yunan sanatçılar da Grup Yorum’un yanında sahne aldı.. Bir çok yunan müzik grubunun katılımıyla enternasyonal dayanışmanın bir örneği yaşandı.

Yunan halkıyla birlikte hep bir ağızdan ABD’nin emriyle tutuklanan 11 Türkiyeli Devrimci tutsak için Özgürlük talepleri haykırıldı.

Grup Yorum konsere, “Devrimcili,k tercihini onurlu yaşamaktan yana yapmaktır ve Devrimcilik Yapmak Suç Değil Görevdir” diyerek başladı.

Yedi notanın komutanları, Helin Bölek ve İbrahim Gökçek’in canlarını feda ederek kazandıkları zaferin coşkusu, konserin her anında kendini hissetiriyordu. Grup Yorum yine coşkulu, yine inançlı, yine gür sesliydi. Bu sefer Atina’dan tüm dünyaya teslim olmamanın, direnmenin mutluluğunu bulaştırıyordu Grup Yorum.

Geçen sene gerçekleştirdikleri destansı direnişten sonra Yunanistan’da gerçekleştirdikleri ilk konserdi bu.  Yaptıkları konuşmalarda Enternasyonal Dayanışmanın önemine vurgu yapan Grup Yorum bu anlamda Yunanistan’da yaşanan büyük sahiplenmenin buna örnek olduğunu dile getirdi.

Yaptıkları konuşmalarda sürekli Yunanlı ve Türkiyeli halklar gibi tüm dünya halklarının kardeşliğine vurgu yaptılar. Ortak düşmanın emperyalizm ve işbirlikçilerinin olduğunu duyurdular, konser alanındaki 2000 kişiye ve tüm dünyaya…

Enternasyonalizm ile ilgili söyledikleri ise kitaplarla anlatılanı özetliyordu :

Enternasyonalizm dünya halklarının kan kardeşliğidir !

Grup Yorum direnişiyle, Helin ve İbrahim’in dünya halklarına armağan ettiği zaferle kan kardeşliğini tazeledik diyerek zaferlerinin türkülerini söylemeye, halaylarını çekmeye devam ediyor…

Sosyal ağlarda paylaşın