Yine açık mikrofon: Biden’den gazeteciye “Ne kadar gerizekalı bir o.. çocuğu.”

Yine açık unutulan mikrofon yine ahlaksızlık !

Biden’den gazeteciye Ne kadar gerizekalı bir o.. çocuğu.

Halkın karşısında konuşan burjuva siyasetçileri gülen yüzlerinin arkasında gizledikleri ahlaksızlıkları, ikiyüzlülükleri, halka olan düşmanlıkları zaman zaman da yanlışlıkla açık kalan mikrofonlardan duyuluyor.

Biden bir basın toplantısında kendisine Enflasyon siyasi surumluluğunuz dairesine geriyor mu? sorusunu soran muhabire mikrofonun kapalı olduğunu zannederek “ne kadar gerizekalı o… çocuğu” dedi.

O traşlı yüzleri, pırıl pırıl dişleri, pembe yanakları samimi pozlarına bakmayın.  Aslında mikrofonun açık olduğunu unutarak ağzından çıkan küfürler aslında Biden’ın ve genel anlamda emperyalizmin gerçek yüzüdür. Gerçekleri dile getirenlere karşı politikalarına yön veren kindir, öfkedir, tahammülsüzlüktür. Bu tam da Biden gibi bir emperyalist ahlaksızın ağzına yakışan küfürde açığa çıkıyor.

Burjuvazi ahlaksızdır. Burjuvazinin şirin görünmeye çalışması zorunluluktandır. Kanını emdiği milyonlarca, milyarlarca insanın karşısına gerçek yüzleri ile çıkamazlar. İçlerinden halka, haklıya karşı neler beslediklerini Biden’in ağzından çıkan küfürlerde ilk kez duymuyoruz.

Ülkemizde de bir çok kez benzer dialoglar açık mikrofona yakalanmıştı.

En son Gaziantep Büyükşehir Belediye  Başkanı ile AKP şefi Erdoğan’ın arasında geçen diyalog açık mikrofonlardan duyulmuştu.

Erdoğan, toplu açılış töreni için kürsüdeyken yanındaki AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e doğru eğilerek “Rektörden şikayetçi misiniz?” diye soruyor.

Şahin ise bunun üzerine “Çok kötü çok kötü. Tam bir deli.” yanıtı veriyor.  Cumhurbaşkanı’na Rektörü şikayet ederken küfür ediyor.

Bu açık kalan mikrofonların en alçakça olanı ise, 500 bini aşkın emekçiyi ilgilendiren Toplu iş sözleşmeleri görüşülürken Türk-iş başkanının Çalışma Bakanı’na sarfettiği sözler idi. Mikrofonunu kapattığını düşünen Atalay, iktidarın düşük zam teklifini kabul etmesini Bakan Selçuk’a, “Uzasa işi karıştıracağız. En azından kapattım böyle” diyerek işçileri nasıl sattığını tüm dünyaya duyurmuş olmuştu.

Sosyal ağlarda paylaşın