Ankara’da Sokak Ortasında Esnafa Polis İşkencesi

23 Ocak günü Ankara’nın Altındağ ilçesinde hızlı araç kullandığı için uyardığı şoförle tartışan Oğuzhan Polat olaya sözde müdahale eden polis tarafından dövüldü. Yaşananlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Dakikalarca sokak ortasında Oğuzhan Polat’a işkence yapan polise müdahale eden amca Cemalettin Polat da polisin saldırısına maruz kaldı.

Oğuzhan Polat, polisten kaçarak amcasının dükkanına sığınmasına rağmen gözleri dönmüş işkenceci polisin saldırısı bitmedi. Dükkanın içinde de 60 yaşındaki amca, eşi de polis saldırısına uğradı.

Polisin daha sonra gelerek civar esnaftan kamera kayıtlarını sorması ise tepki topladı. Hem dövecek, işkence edecek hem de kimse ses çıkartmayacak, polisin istediği bu. Işkenceci polisleri şikayet etmek isteyen mağdurlar polis tarafından tehdit edildi.

İşkenceye uğrayan aile karakola giderek polisler hakkında şikayetçi olmak istedi. Ancak Yunus ekibinin amirinin, F.P. ve O.P.’den şikayetçi olmamaları konusunda ricada(!) bulunduğu bildirildi. Amir aileye memurları hakkında şikayetçi olmaları halinde kendi aleyhine sonuçlar doğacağını söyledi. Tabii ki işkencecilerin hamisi AKP Altındağ ilçe yönetiminin de araya girmesiyle şikayetten vazgeçtiği öğrenildi.

Daha sonra işkence görüntülerinin basına yansıması üzerine Valilik açıklama yapmak zorunda kaldı. Valilik polisler hakkında idari soruşturma başladığını duyurdu. Tabii ki ülkemizde işkence yaptığı için ceza almış, işinden atılmış polis örneği yok denecek kadar aztır. Ancak, ismi tecavüz, işkence, katliam ve yolsuzluğa karışmış polislerin terfi edildiğinin örnekleri çokçadır… Bu yüzden Valiliğin görüntüler ortaya çıkınca, soruşturma açtığı açıklamasının doğruluğu tartışmalı olduğu gibi, soruşturma açılmış olsa bile AKP’nin işkencecileri koruyan mahkemelerinden polislere ceza çıkmayacağı da kesindir…

Sosyal ağlarda paylaşın