Yerine Kayyım Atanan Belediye Başkanları Tutuklanıyor.

AKP seçimle elde edemediği belediyeleri tek tek kayyım atayarak ele geçiriyor. Zulmünü bununla da bitirmeyip kayyım atadığı belediye başkanlarını tutukluyor.

Gözaltına alınıp görevden alınarak yerine kayyım atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Selçuk Mızraklı çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Ayrıca İçişleri bakanlığınca kayyım atanarak görevden alındıktan sonra gözaltına alınan HDP’li Kayapınar Belediye Başkanı Keziban Yılmaz ve Kocaköy Belediye Başkanı Rojda Nazlier tutuklandı. Ayrıca 15 Ekim’de gözaltına alınan ve bugün mahkemeye çıkarılan eski Erçiş Belediye Başkanı Yıldız Çetin de tutuklandı.

Demokrasicilik oyununun daha inandırıcı olabilmesi için vazgeçilmez olan seçimler de artık işlevini yitirdi. Seçimler zaten halkın hiç bir sorununa çare olmamıştır. Gelgelelim oligarşi halkı düzene yedeklemek, halka demokrasi varmış hissi vermek gibi amaçlar için belli aralıklarla seçim yapar. Halkın önüne sandık koyar. Baskı ve zulüm ile iktidarını koruyan AKP faşizmi bu gidişle sandıkları da koyma gereği duymayacak.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.