“Kol Kırma Davasında” Polisten Savunma: Yasal Sınırlar İçinde Oldu

Polis saldırısında kolu kırılan Danacı’ya “örgüt üyeliği” suçlamasıyla dava açıldı. Kolu kıran polise “zor kullanmada sınırın aşılması” ve “kemiklerin kırılmasına sebebiyet verecek şekilde kasten yaralamaktan” dava açıldı. (!)

Ankara Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğünde görevli polis E.T. tarafından kırıldı.

Zeynal Danacı’nın kolunun nasıl ve ne şekilde kırıldığı olay günü orada bulunan bir çok kişi tarafından kameraya alındı. Alenen işkence yaparak kol kıran işkenceci polis kendini “Suçlamayı kabul etmiyorum. Olay tarihinde izinsiz gösteriye katılan müştekiyi [Zeynal Danacı], yasal sınırlar içinde kademeli olarak zor kullanarak gözaltına aldık. Kasten yaralama eyleminde bulunmadım, zaten kendisini de tanımıyorum şahsi bir husumetim de yoktur.” diyerek savundu.

Polis E.T.’ye “Zor Kullanma Yetkisine İlişkin Sınırı Aşılması”, “Yaralama”, “Kemiklerin Kırılmasına Sebebiyet Verecek Şekilde Kasten Yaralamak” suçlarından dava açıldı.

Danacı’ya ise aynı gün yapılması planlanan basın açıklamasına katılmak istemesi sebebiyle, “örgüt üyeliği” suçlamasından dava açıldı.

17 Mayıs 2018 tarihli iddianamede, Danacı’nın eylemcilerden İlhan Kaya’nın gözaltına alınmasını engellemek istediği sırada gerçekleşen polis müdahalesinde kolunun kırıldığı ifade edildi:

“…olaylar sırasında İlhan Kaya isimli bir şahsın gözaltına alınması sırasında çok sayıda kişinin işlemi yapan polis memurlarına mukavemet gösterdiği, Zeynel Danacı’nın kelepçe takılan İlhan Kaya’dan kelepçesini çıkarttığı, kolunu ona kenetlediği, şüphelinin uyarılarına rağmen kolunu bırakmadığı, bu sırada şahsı ayırmak isteyen polisin, Danacı’nın kolunu arka tarafa doğru çevirdiği, bağırması üzerine şüphelinin bıraktığı, ambulans için arama yaptığı… anlaşılmıştır

“Evet, kıracağım biraz sonra göreceksin”

Danacı ise “olay günü polisler bir şahsı etkisiz hale getirmişler, kelepçe takmışlar, tekme yumrukla darp ediyorlardı, bende kendilerine müdahale ettim, yaptıklarının insani olmadığını söyledim” dedi:

“Bunun üzerine sanık kolumu arkaya büktü, ben kolumu kıracaksın dedim, evet kıracağım biraz sonra göreceksin, diye karşılık verdi, kolumu ters çevirdiğinden dolayı kırıldı. Basın mensuplarına kendi durumu göstererek bunları çekin dedim, sanık da ‘bana iftira atıyor, ben kendisinin yanına bile yaklaşmadım’ diye inkar etti. Ama görüntülerde kolumu kırdığı sabit.”

Zeynal Danacı bir dizi ameliyat oldu, tedavisi sürüyor

.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.