Kendilerine saltanat, işçiye emekçiye vaat…

Soma maden faciasının ardından işten çıkarılan, ihbar ve kıdem tazminatlarını alamadıkları için de günlerdir eylemde olan maden işçileri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Şeref Kalaycı ile görüştü.

Kalaycı, kazanın olduğu Eynez Ocağı’nda hizmet sözleşmesiyle çalışan işçilerin kıdem ve ihbar tazminatlarının, 31 Aralık’a kadar dilekçeyle başvurmaları durumunda 2020’nin ilk altı ayında faiziyle birlikte ödeneceğini belirtti. Kalaycı, Eynez’den çıkarılarak başka madenlerde çalıştırılan işçilerin de 31 Aralık’a kadar başvurması gerektiğini söyledi. “Rödovans sözleşmesiyle çalışan işçiler haklarını almak istiyorsa öncelikle firmayı muhatap almalı. Bizim yapabileceğimiz bir şey görünmüyor” dedi ve ekledi : Eyleminizi bitirin !

Yıllardır tazminatlarını alamayan işçilere müjdeymiş gibi verdiği vaad yalandan başka bir şey değildir. İşçilerin eylemi bırakarak unutulmalarını sağladıktan sonra tazminatları da vermeyecek aklı sıra. Yapabilecekleri bir şey görünmüyormuş !!! Tabii ki yapabilecek birşeyiniz görünmez ! Çalıyor çırpıyorsunuz. Ülkeyi kendi arpalığınıza çevirdiniz, bir türlü doymuyorsunuz. İşçiyi emekçiyi düşünmenizi kimse beklemiyor sizden. Bakın söz konusu işçiler olunca yapabileceği bir şey olmayan hükümet, söz konusu kendileri olunca kesenin ağzını nasıl da açıyorlar. (kese dediğimiz de halkın alınteri, ülkenin varlığı)

« yoksullar değil, zenginler doymadığı için açlık ve sefalet var »

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tahsis edilen örtülü ödenek ile gerekli gördüğü durumlarda tek başına aktarma yapma yetkisine sahip olduğu yedek ödenek 2020 Bütçe Teklifi içindeki toplamı 14.1 milyar liraya ulaştı.

TBMM’ye sunulan 2020 Yılı Bütçe Kanun Teklifi’nde yer alan verilere göre, örtülü ödenek ve yedek ödenek toplamları da arttı. 2019 yılında 4 milyar 805 milyon lira örtülü ödenek toplamı 5 milyar 410 milyon liraya, 7 milyar 318 milyon lira olan yedek ödenek toplamı ise 8 milyar 763 milyon liraya çıktı.

Erdoğan örtülü ödeneği az bulmuş olacak ki tekrardan kendi maaşını kendisi arttırdı.

Milyarlarca lira örtülü ödenek yetmemiş olacak ki Erdoğan bütçe teklifiyle kendi maaşını 74 bin 500 TL’den 81 bin 250 TL’ye çıkartıyor.  Evet kendi maaşını 74 bin 500 TL’den 81 bin 250 TL’ye çıkartıyor.

Tabii ki durumda Emine Erdoğan’ın çantalarının 1 tanesinin 50.000 dolar olması Erdoğan için pahalı sayılmaz.

Kendileri saltanat, işçiye emekçiye vaat, yalan…

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.