Yemen deniz kuvvetleri, İsrail gemisine el koydu

Lübnan’dan yayın yapan el-Meyadin televizyonu, Yemen ordusunun Kızıldeniz’in içlerinde 52 personeli bulunan Galaxy Leder’ adlı yük gemisinin kontrolünü ele aldığını bildirdi.

Gemideki 52 mürettebatın tamamının Yemen ordusu tarafından tutuklandığı ve hangi ülkelerin vatandaşı olduğunun belirlenmesi için sorgulandıkları bildirildi. 

Katliamcı siyonist İsrail rejimi önce gemiyle bağlantıları olmadığı izlenimi vermeye çalışsa da İsrail medyası geminin İsrail’e irtibatını doğruladı.

İlerleyen saatlerde ise İsrail başbakanlık ofisi, Yemen ordusunun bir İsrail gemisine el koymasının arkasında İran’ın bulunduğunu iddia etti.

Yemenli resmi bir kaynak, “Sizi memnun edecek olanı bekleyin” dedi ve Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü General Yahya Seri’nin önümüzdeki saatlerde olayla ilgili açıklama yapacağını söyledi.

Yemen Silahlı Kuvvetleri bugün sabah yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti:

“Dini, ulusal ve ahlaki sorumluluğa dayanarak, Gazze Şeridi’nin günlük katliamlar ve soykırım dahil olmak üzere maruz kaldığı acımasız İsrail-Amerikan saldırganlığı karşısında, Yemen halkımızın ve özgür halkların taleplerine yanıt olarak Gazze’deki mazlum halklarımıza yardım sağlamak üzere Yemen Silahlı Kuvvetleri aşağıdaki gemi türlerinin tamamını hedef alacaktır: 

1. Siyonist varlığın bayrağını taşıyan gemiler 

2. İsrail şirketleri tarafından işletilen gemiler 

3. İsrail şirketlerine ait gemiler

Yemen Silahlı Kuvvetleri ayrıca tüm dünya ülkelerine şu çağrıyı yapıyor: 

A. Bu gemilerin mürettebatında çalışan vatandaşların geri çekin. 

B. Bu gemilerle nakliye yapmaktan veya bu gemilerle işlem yapmaktan kaçının. 

C. Gemilerinize bu gemilerden uzak durmalarını söyleyin.”

Sosyal ağlarda paylaşın