Filistin direnişinden

20 Kasım gecesi Gazze Şeridi’nin kuzeyinde Beyt Hanun, Beyt Lahiya, el-Saftavi ve Cibaliya mülteci kampının batısındaki ileri eksenlerde yaşanan çatışmalarda İsrail’e ait 7 askeri araç ‘Tandom’ top mermileriyle imha edildi. 

Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şeyh Zayid Kuleleri çevresinde işgalci İsrail askerleri ve araçları havan toplarıyla vuruldu.

Beyt Lahiya’nın batısındaki et-Takaddum ekseninde Filistin Direnişi ile katliamcı işgalci İsrail ordusu arasında yaşanan çatışmalarda, direniş güçleri makineli tüfekler ve RPG’lerle 6 İsrail askerini öldürdü, bir kısmını da yaraladı. 

İşgalci siyonist İsrail ordusunun ‘Taselem’ askeri üssü yoğun füze bombardımanıyla bombalandı. Ra’im askeri üssü füzelerle vuruldu. Nayroz füze salvosu ile, ‘Mars’ askeri üssü ise ağır kalibreli havan mermileriyle bombalandı.

‘Kerem Ebu Salim’ bölgesi yaoğun füze saldırısının hedefi oldu. Gün içerisinde sık sık Gazze Şeridi çevresindeki işgalci İsrail yerleşimlerinde siren sesleri duyuldu. 

Filistin direnişi bölgeye yönelik çok sayıda füze operasyonları yaptı. Gazze Şeridi, Sderot, Asdud, Askalan, Kerem Ebu Salim, Tel Aviv ve güney banliyöleri füzelerle vuruldu.

Ayrıca 19 Kasım Pazar günü Filistin direnişi, Gazze’de devam eden çatışmalarda işgalci katliamcı İsrail’e ait 39 askeri aracı imha ettiğini açıkladı. Bu, direniş örgütlerinin açıkladığı sayıların toplamını yansıtıyor.

Lübnan 

Hizbullah pazartesi günü operasyonlarına erken saatlerde başladı. Sabah saat 6.40’ta işgal altındaki Şeba Çiftliklerinde siyonist işgalci İsrail’e ait Zabdin kışlasını vurdu. 

Hizbullah, saat 8’de de İsrail’e ait 91. Tümenin komuta merkezi olan Branit Kışlasını 20 dakika arayla 4 Burkan füzesiyle vurdu. Gün içerisinde İsrail medyasında yayınlanan görüntülerde Branit Kışlasındaki ağır yıkım görüldü. 

Saat 10.30’da Hadab Yarun sahası yakınındaki Karantina Tepesi’ndeki işgalci İsrail ordusu piyade kuvvetleri saha şartlarına uygun silahlarla vuruldu.

Saat 10.15’te Lübnan’dan Yukarı Celil’deki İsrail’in ‘Baram’ yerleşimine çok sayıda roket fırlatıldı. Ed-Dhahira’da toplanan bir İsrail piyade birliği top mermileriyle vuruldu. 

Saat 11.30’da Taihat Üçgeni’nde toplanan işgalci İsrail piyadeleri güdümlü füzelerle doğrudan hedef alındı. Doğrulanmamış raporlara göre çok sayıda işgalci askeri öldü. 

Kiryat Şimona ve Margaliot’a kamikaze uçakların yanı sıra 25 roket ve top mermisi fırlatıldı. Bu bölgelere peş peşe 3 operasyon yapıldı. 

Saat 13.15’te işgalci İsrail askerlerinin Kiryat Şimona’nın batısındaki toplama merkezleri vuruldu. Kiryat Şimona’nın batısındaki işgalci İsrail askerleri de topçu saldırılarının hedefi oldu. 

Saat 13.15’te de Kiryat Şimona’nın batısındaki İsrail ordusu toplanma merkezlerii 3 kamikaze İHA’sı kullanılarak hedef alındı, ölümler olduğu iddia edildi. 

Bugün Hizbullah’ın İsrail’e yönelik yaptığı operasyonlarda en dikkat çeken noktalardan biri, Güney Lübnan’dan fırlatılan kamikaze İHA’lardan birinin işgalci İsrail hava savunma sistemlerini aktif etmeden hedefini vurmasıydı. 

İsrail ordusu sözcüsü: Lübnan’dan fırlatılan 3 insansız hava aracı, kuzey sınırındaki İsrail ordusu mevzisinin yanındaki hedefleri vurdu. 

İbranice Kanal 12, bu sabahtan beri Hizbullah, Celil’deki İsrail ordusunun mevzilerine 40 füze ve 3 intihar uçağı fırlattığını bildirdi. Kanal 12 ayrıca bu saldırıların en şiddetlisinin Branit üssüne Burkan füzeleriyle yapılan saldırı olduğunu bildirdi. Haberde Branit kışlasında büyük hasar meydana geldiği bildirilirken ölü ve yaralı konusunda bilgi verilmedi.

İbranice Kanal 12 ise bugün kuzey cephesindeki saldırıların savaşın başlangıcından bu yana en şiddetli saldırılar olduğunu ifade etti.

Öte yandan Lübnan’dan akşam saatlerinde Celiledeki Miskav bölgesine füzeler fırlatıldı ve bölgeden 5 patlama sesi duyuldu.

https://x.com/mayadeenlebanon/status/1726627395384623601?s=20a

Sosyal ağlarda paylaşın