Edaların direnişiyle dayanışma açlık grevleri yayılıyor: Fransa’da Fırat Engin Süresiz Açlık Grevine başladı

Edaların direnişiyle dayanışma açlık grevleri yayılıyor: Fransa’da Fırat Engin Süresiz Açlık Grevine başladı

Edaların direnişi ile dayanışma amacıyla Avrupa’nın bir çok yerinde başlatılan oturma eylemleri ve açlık grevleri yaygınlaşıyor.
20 Kasım’da Eda Deniz Haydaroğlu, Ilgın Güler, Sevil Sevimli ve Lena Açıkgöz’ün sürdürdüğü süresiz açlık grevine Fırat Engin de katıldı.
Böylece Belçika, Avusturya, İsviçre, İngiltere, Fransa, Hollanda’da oturma eylemi ve açlık grevi sürüyor olacak…

Belçika’da Cahit Zorel açlık grevinin 15. gününde ve oturma eyleminin 3. haftasında. Pazartesi günü çıktığı konsolosluk önünde gözaltı yaşanmadı. Geçtiğimiz iki hafta boyunca tam 6 kez gözaltına alınmıştı.

Hollanda’da Almanya konsolosluğu önüne çıkan Erdem Varan’da bugün konsolosluk önünde Edaların sesi oldu. Eyleminin ikinci haftasında olan Erdem varan her gün saat 11.00 ile 14.00 arasında Alman konsolosluğu önünde oluyor.

İngiltere Halk Cephesi 20 Kasım Pazartesinden itibaren Londra’da ki Almanya Elçiliği önünde direnişçilerin taleplerinin kabul edilmesi için Adalet Nöbetine başladı.
15 günlük destek Açlık Grevinde olan Çağrı Güler’de Adalet Nöbetinde yerini aldı.

Avusturya’da geçen hafta başlattığ konsolos önü eylemini bugün sürdürdü. 20 Kasım Pazartesi günü Viyana Almanya Konsolosluğu Önündeki Açlık Grevi ve Oturma Eyleminin sonrasında Uluslararası Çocuk Hakları Günü vesilesiyle, Gazze’deki Soykırıma karşı eylem yerinin hemen yan taraftaki Güzel Sanatlar Akademisi öğrencilerinin spontane etkinliklerine katılındı. Orada bulunan öğrencilere de 129 Yasasına karşı devam eden süresiz açlık greviyle ilgili bilgilendirme yapıldı ve bildiriler dağıtıldı…

Fransa’da ise bugün Fırat Engin süresiz açlık grevine başlayacağını duyurdu…

İsviçre’de Kadri Güvenç açlık grevinin 10. gününde.

Sosyal ağlarda paylaşın